Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Állami, vagy magán fogorvos?

Állami, vagy magán fogorvos?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Rettentő állapotban vannak a fogaim, ezért minden félelmem leküzdve nagy nehezen elmentem egy magán fogorvoshoz konzultációra.

8 nyaki , 4 egy felszínű, 10 két felszínű, 4 négy felszínű tömésre lenne szükség, illetve az ezekhez tartozó elengedhetetlen kezelésekre, és egy darab foghúzásra.

Ez nagyjából 600 ezer forint lenne, amire jelenleg nincs keretem, de egy hónapon belül lesz.

Na már most a kérdésem az lenne, hogy mennyire megbízhatóak munka terén a körzeti fogorvosok, nem akarom, hogy barbárkodjanak az alapvetően is rossz fogaimmal.

Érdemes lenne elmenni a körzetishez, vagy vállaljam be a hatalmas kiadást?

2023. márc. 10. 17:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

"A körzeti fogorvos egy alkalommal 1-2 fognál többet nem kezel,"

Ez sem igaz így ebben a formában, én pl előszeretettel adok úgy időpontot, hogy több dolog is beleférjen, mert gyorsabb, gazdaságosabb és a betegnek is jobbat tesz pszichésen, ha érzi, hogy haladunk a kezelésekkel, amennyiben sok kezelni való fog van. Ennek 2 feltétele van: előre meg legyen beszélve, ne egy fél órás időpontnál akarjon valaki 3 db 45 perces kezelést kérni, valamint megbizható legyen a beteg. Míg egy magánrendelő tudja szankcionálni a megbízhatatlan pácienseit, kifizetteti vele az elmaradt kezelést vagy nem ad neki több időpontot, addig nekünk egy körzetben megvan kötve a kezünk, semmit nem tudunk csinálni, ha valaki rendszert csinál abból, hogy kikéri az időpontjait, aztán nem jön el és nem is szól. Mi is arra kapjuk a pénzt, amit megcsináltunk és mikor a nap kellős közepén ott van egy akár másfél órás lyuk, mert Ferenc nem gondolta volna, hogy egy telefont megeresszen, vagy írjon egy üzenetet az asszisztensnek (kicsi falu, mindenki ismer mindenkit), az azért elég rosszul eső tud lenni, nem beszélve arról, hogy a másfél hónapos várólista is lényegesen rövidebb lenne, ha ezek az egyének nem lennének. Tehát, ha valaki elsőre jön, annak nem adok egyszerre hosszabb idősávot, mert egyrészről nem tudhatom, hogy tényleg eljön-e, másrészről egy telefon alapján meg sem tudjuk ítélni, hogy mit is kell csinálni.

2023. márc. 11. 08:03
 12/15 anonim ***** válasza:
#11: Nekem páciensként volt ez a tapasztalatom. Most nem is kéregetek időpontot, mert 75%, hogy közbejön valami. Így jártam.
2023. márc. 11. 08:41
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak magánorvos, ha fontos, hogy jó legyen, Persze magánorvost is jót találni, igen nehéz. Most szerencsére találtam, profi lelkiismeretes, nem sajnál rá közel egy órát a tömésre, precíz. Pedig én aztán kényes vagyok a fogorvosra. négyfelszinü tömés 25000, de 15-és 25 közöt van. a fogak nem romlanak lóhalálában, ami a szádban keletkezett az min 10 év hanyagsága. Tehát heti egy tömés bőven elég, de az tudod hogy jó.Ez havi 70000ft kb és kb 6-7 hónap alatt megvan. semmikép ne vágj bele úgy hogy megcsináltatod egy orvossal lohalálában, ha nem ismered. Csak egy fogat, és ha elégedett vagy menj oda újra, és így tovább, ne félj újat keresni amíg megtalálod a jó orvost.
2023. márc. 11. 12:06
 14/15 anonim ***** válasza:

A barátnőm esküdözött az Ő körzetis dokijáról, a kollégám is a saját körzetis dokiról én mégis választottam a magándokit.

Iszonyú nehéz volt rávenni magam hogy elmenjek és rendberakassam a fogaimat úgy hogy több a gyerekkorból egy meg felnőttkorból származó trauma és rossz tapasztalatból kiindulva elvesztettem a bizalmam a dokikban. 3 hónappal ezelőtt volt az első kezelésem, annyira féltem hogy majdnem leléptem mielőtt behívtak volna de aztán nem bántam meg hogy maradtam. Minden kezelés fájdalommentes volt, az injekcióadástól sem félek már. Voltam náluk 4-5 tömésen és egy bölcsifog műtéten. :) Azóta bánom hogy egy félős hülye voltam, ha 7-8 évvel ezelőtt mentem volna el nem ilyen rossz állapotú fogakat kellett volna rendberakatni, mert kettő fogam olyan volt hogyha 1 hónap múlva tömi már gyökérkezelni is kellett volna.

2023. márc. 11. 13:30
 15/15 A kérdező kommentje:

14-es nálam is közrejátszott a rossz tapasztalat, gyerekkoromban úgy tömtek egy fogat, hogy 2 hétig fel volt dagadva az arcom.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, maradok a magánnál mégiscsak az a céljuk, hogy vissza menjen a páciens.

2023. márc. 12. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!