Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csináljak, ha nincs...

Mit csináljak, ha nincs pénzem a fogpótlásra?

Figyelt kérdés
Egy balesetben elvesztettem a első fogamat felül, beszéltem az orvossal és 300 000Ft-ba kerülne a pótlása, de nekem erre nincs pénzem, mert egyedül nevelek két gyereket. Van valami támogatás rá?
2023. márc. 2. 11:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%

300 000 forint? Ez vicc.

Ha a tb-t befizetted,akkor gondolom meg kéne hogy csinálják.

De nyilván egy maszek,pontos jó fogorvos jobb lenne.

2023. márc. 2. 11:15
 2/17 anonim ***** válasza:
3%

300 ezerért már fogsort csinálnak..

egy fog nem lehet több 10-20 k-nál.

2023. márc. 2. 11:18
 3/17 anonim ***** válasza:
67%
Először is sürgősen keress másik fogorvost, mert ez durván le akar húzni.
2023. márc. 2. 11:19
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
10-20k erős alulbecslés, de abban igazuk van a többieknek, hogy beszélj több szakorvossal is a lehetőségekről. Biztos lesz olyan, ami megfelel neked.
2023. márc. 2. 11:46
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Tb-s orvosok is tudnak jól dolgozni, nemcsak azok, akik maszekolnak.
2023. márc. 2. 11:55
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs pénzed, akkor a TB-s fogorvosodhoz menj, ő sokkal olcsóbban csinál elfogadható megoldást. Attól függően, hogy csak a korona tört-e le vagy a gyökér sem használható, talán felépíthető a fog tömőanyagból (ingyen), koronát kell rá tenni esetleg csappal (max. 50 ezer), vagy híd kell (kb. 100 ezer).

Vagy jól felszerelt maszekhoz mész, ott ellátják a csonkot és adnak egy ideiglenes koronát, amit evéshez nem tudsz használni, de esztétikailag kellemesebb lesz. És szépen apránként összegyűjtöd a pénzt.

2023. márc. 2. 12:29
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron tört le az egyik első fogam. Vettem beragasztós műfogat (hőre lágyuló és hidegre megkeményedő anyag), elég macera megcsinálni, de még mindig jobb, mint elöl fog nélkül lenni.
2023. márc. 2. 12:38
 8/17 A kérdező kommentje:
#7 hol vetted a műfogat, ha szabad kérdeznem?
2023. márc. 2. 12:40
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

300 ezer egy egész fogsorért? Legfeljebb a kivehető fogsor jön ki ennyiből. Sőt az biztos, az olyan 150 ezer körül van, ha jól tudom.

Anyukámnak is elől hiányzott 1, de a többi sem volt túl jó állapotban, ezért úgy gondolta, hogy az egészet megcsináltatja alul-felül. TB alapon ment a körzeti fogorvoshoz, így a húzás, csiszolás, felhelyezés stb. ingyen volt, de a porcelán fogakat és a fogtechnikust fizetni kellett, összesen 784 ezer volt a teljes fogsor alulra és felülre (28 ezer/fog). Ez 3 éve volt.

2023. márc. 2. 13:36
 10/17 anonim ***** válasza:
68%

Innen rendeltem, de a darabonkénti csomag hiányos volt, nem volt benne a rögzítőanyag.:( Vettem mellé egy foghidat is (ami gyakorlatilag használhatatlan volt), és abból vagdostam darabkákat a hiányzó fogam helyére. Forralt vízben feloldottam, beigazgattam a fogam helyére és jégkockával lehűtöttem, hogy megszilárduljon.

Nem volt egyszerű project, általában csak többedszeri nekifutásra sikerült, de a semminél jobb. Időnként cserélni kell, mert elmozdul és csúnya lesz, hát kivenni sem egyszerű, de valahogy nagy nehezen sikerülni szokott.

[link]

[link]

2023. márc. 2. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!