Nagy fogtömés miatt kettétörhet egy fog?
Figyelt kérdés
Van egy nagyörlőm,amibe nagy tömés van.Mekkora az esélye annak,hogy kettétörik?Van rá mód,hogy elkerüljem pl. vmi jobb fogkrém,vitamin,vagy bármi hasonló?2023. febr. 25. 18:05
1/7 anonim válasza:
Igen, de főleg a kisebb fogaknál ,nem a nagyörlőnél
2/7 anonim válasza:
Igen. Pont hogy a nagyörlőknél erősen jellemző. Hogy esetedben mennyire valószínű, azt nem tudom vakon megítélni. Ilyen esetben úgynevezett onlay beragasztását szokták javasolni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy kifúrják a fogat, kb mint egy tömésnél, vesznek egy lenyomatot róla, majd a tecnika készíti el a "beragasztható tömést". Konyhanyelven, röviden összefoglalva sokkal jobban eloszlik rajta a rágás terhe, a kialakítása miatt. Ez viszont nem egy ingyenes körzetes tétel, ez pénzbe kerül, de szerintem érdemes rá beruházni.
3/7 A kérdező kommentje:
És ha normálisan tisztítom,és használok elmex gélt az segít elkerülni a törést?
2023. febr. 25. 18:24
4/7 A kérdező kommentje:
A tömés már benne van 8 hónapja,van mögötte egy fog hiány,de csak akkor csinálják meg a hiányom implantátummal,ha fogatszabályoztatok előtte.Ez sem tudom mennyire befolyásolja
Itt van maga a fog: [link]
2023. febr. 25. 18:29
5/7 anonim válasza:
Erre érdemes lenne egy onlayt rakni. Ezt nem a fogkrém befolyásolja, ez fizikai hatások kérdése.
6/7 anonim válasza:
Szerintem bírni fogja,ha elromlik alatta,csak akkor cseréltesd ki betétre,lehetőleg kerámíára
7/7 anonim válasza:
Ha kiírtották a fogbelet, meg a gyökeret is, akkor az már csak egy döglött csont a szádba anyagcsere nélkül!
Átlag 5-8 év aztán jönnek a gondok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!