Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzás után lehet edzeni?

Foghúzás után lehet edzeni?

Figyelt kérdés
2023. febr. 17. 11:05
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Kérdezd meg a doktor bácsit/nénit, hogy meddig nem. Nyílt sebek esetén nem igazán szokták ajánlani az erőedzést.
2023. febr. 17. 11:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. febr. 17. 11:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Én legalább 1 hétig nem erőltetném az edzést utána.
2023. febr. 17. 12:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem, dehogy!
2023. febr. 17. 13:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Attól is függ mekkora a seb.Az edzést azert nem tanácsos csinálni mert megnöveled a vérnyomast.Ezáltal pedig előfordulhat vérzés is.Pld hajlongani sem célszerű mert ha a fejed lentebb van szintén vér áramlik arra a területre.

Kialakul a sebben a vérdugó.Az q két napos verdugó még gyenge.Másnap vagy harmadnap viszont finoman mosható már és kell is! Ez segíti a gyógyulást.Nomost elő szokott fordulni hogy ez kiesik valami oknál fogva.Pld erőlködés,szájüregi nyomás pld erős tüsszentéskor,vagy valami étel szívogatásától stb..Ha ez megtörténik a gyógyulás hosszabb és fájdalmasabb is lesz.A bakteriumoknak is több időintervallum jut hogy oda bejussanak és ezért könnyebben begyúlladhat.

Szval nem fogsz elpatkolni ha bevérzik,csak nem igazán előnyös dolog ha kínlódik az ember +még 1-2 hetet a seb miatt is.

Én hatsó örlőfoghúzás után az 5 napon mentem edzeni.Semmi gondom nem volt vele.Érdemes kiahagyni pár napot.

2023. febr. 17. 13:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem, egy hétig kb hanyagold.
2023. febr. 17. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!