Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Igaz hogy ezt már kikell...

Igaz hogy ezt már kikell húzza a fogorvos?

Figyelt kérdés
Letorott a fogam teljesen csuszara. Gondoltam meglehet még menteni egy gyokertomessel de ma megnyomogattam picit ami benne maradt és vérzik körbe a fogíny.. A fog körül.. Ráadásul a maradék fognal amikor megnyomom nemcsak vérzik hanem a foginy szint is vált, úgy kifeheredik. Igaz hogy ennek húzás lesz a vége?
2023. febr. 11. 21:04
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Ez így elég rosszul hangzik. Szerintem ennek szájsebészet lesz a vége és kivágják az egészet.
2023. febr. 11. 21:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Elég valószínű. De ha nem bízol teljesen abban a fogorvosban, aki ezt megállapította, még mindig elmehetsz kikérni egy másik véleményét is
2023. febr. 11. 21:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy mennyi az a csusza. Ha íny alá tört, akkor valószínűleg nem menthető.
2023. febr. 11. 21:11
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Fogalmam sincs, ezt szájban is kellene látnom, és röntgenen is. Az, hogy letört egy fog, önmagában nem feltétlenül jelent húzást. Van rá mód, hogy egy, a gyökérbe helyezett csappal újra felépíthető legyen egy fog. Tehát bele megy egy csap, arra egy korona, és kész. A vérzés lehet attól is, hogy gyulladásban van a fog, legtöbbször fogkő miatt. De természetesen benne van a paliban, hogy nem menthető. Ha nincs elég foganyag, akkor nincs mire építeni. Vagy ha komolyabb gyulladás van a gyökérnél, akkor sem minden esetben menthető. Mindenképp menj el fogorvoshoz, mielőtt gondot okozna.
2023. febr. 11. 21:23
 5/8 anonim ***** válasza:
22%
Erre már nem lehet semmit ráépiteni.Ilyeneket könnyedén kihúz a fogorvos .
2023. febr. 11. 21:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Úgy tört le, hogy a fog belső része (nyelvfeloli rész) teljesen, úgy kB innyel egyvonalban, a külső részén pedig maradt a fognak egy pici keretje..
2023. febr. 11. 21:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát azt már örülj, ha műtét nélkül ki bírja szedni a szájsebész. Valószínűleg el is volt már rég halva az egész, különben elájulnál a fájdalomtól.
2023. febr. 11. 22:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Simán lehet, hogy menthető, csak megéri-e? Ha le kell vinni kicsit az ínyből, gyökérkezelés,csap, korona kell,az már szinte annyiba kerül, mint egy implantátum. Híddal pótolni még talán olcsóbb. Attól is függ, a többi fogad milyen állapotban van. Ha tré az egész, nem fognak vele vacakolni, kihúzzák.
2023. febr. 12. 21:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!