Bölcsességfog húzás után mikor ehetek normálisan?
2 napig semmiképp ne egyél tejes dolgokat. Én leghamarabb 4 nap után mertem ilyeneket enni. A 2 órát nem is értem hogy mondhatták.
Alsó bolcsessegfog műtétem után 4-5.nap tudtam rendesen enni. Siman bolcsessegfog huzasok után pedig már másnap egész jól ment az evés. Arra figyelj hogy etel ne menjek a sebbe. Oblogetni, gurgulazni,zubogtatni semmi esetre sem szabad! Maximum clorhexidines szajvizet vegyél a szádba és oldalra dontogesd a fejed majd óvatosan kopd ki.
Amíg el nem múlik az érzéstelenítő hatása, addig ne egyél semmit (talán arra mondhatták a 2 órát, de inkább több szokott lenni, azt úgyis érzed).
Tejterméket pedig pár napig (3-5 napig) ne egyél utána.
Nem könnyű tejtermék nélkül pépeset enni, de rengeteg növényi tejhelyettesítő van, be lehet tárazni bébiételből, lehet csinálni gyümölcs smoothiekat, reszelt alma, banán vékonyra szeletelve, krumpli puhára főzve (ha teszel bele egy kicsit a főzőléből, akkor krumplipürét is tudsz csinálni tejmentesen), párizsi, virsli, puhára párolt csirkemell stb. Van azért választék. Lehet tejmentes főzelékeket, főzelék püréket enni, leveseket meg ilyesmit.
Sherry300, miért nem szabad kamillás száj vízzel öblögetni?
Nekem ma húzták ki a bölcsesség fogamat. Ínyem fel lett nyitva, varrva van. Azt mondták kamilla teába áztassak fül tisztító pálcikát és azzal kenjem át fogmosás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!