Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lyukas fog, mire számíthatok? ...

Lyukas fog, mire számíthatok? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Bal-Felső oldalt van egy lyukas fogam.

Kb 1 éve így van,eddig nem volt vele gond.

Most viszont a napokban elkezdett tompán fájni,egyáltalán nem vészes, tudok tőle normálisan csinálni mindent.

Most a napokban el megyek fogorvoshoz csak nem tudom mire számítsak.

Vajon elég lesz egy szimpla tömés?

Milyen esetekben elég csak a tömés?

2023. jan. 24. 08:55
 1/7 A kérdező kommentje:

Illetve még hozzá tenné, hogy ez egy letört fog.

Mikor megtörtént még a nyelvemet is vágta kicsit.

2023. jan. 24. 09:00
 2/7 anonim ***** válasza:
48%
Ha egy lyukas fog fáj, az már nem jelent túl jót. Letört, régóta szuvas, fáj is, itt már valószínűsíthető a gyökérkezelés. De minimum egy idegközeli jó nagy tömés, persze ha nem korona kell rá.
2023. jan. 24. 09:26
 3/7 A kérdező kommentje:

Sokat olvastam, hogy a gyökérkezelés macerás.

Utólag is adódhatnak gondok..

Talán egyszerűbb simán kihúzatni ès idővel pótolni?

2023. jan. 24. 09:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem egyszerűbb. Egy pótlás sosem lesz olyan, mint a saját. Ha van esély, akkor meg kell próbálni menteni a fogat.
2023. jan. 24. 10:34
 5/7 A kérdező kommentje:

Próbáltam tükörben vakuval rá világítani, nincs belül elszineződve/sötétedve.

Csak ki van törve belül egy darab és kicsit érzékeny(hidegre is), nagyon remélem , hogy megúszom egy töméssel..

Jövőhónapban utazok külföldre, a gyökérkezelés nem férne bele időben..

2023. jan. 24. 10:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem volt lyukas fogam, ami fájt is és elég nagy volt benne a szuvasodás, akkor csak betömték, de mondta a doki, hogy valószínűleg abból gyokerkezeles lesz. Ennek ellenére már 5 éve jól bírja a tömés, azóta nem volt problémám vele. Szóval egyáltalán nem garantált, a húzás meg főleg nem. Jó fogorvos arra törekszik, hogy megtartsd a saját fogadat.
2023. jan. 24. 10:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha szerencséd van, elég a tömés, a tüneteid alapján még nem gyulladt be az ideg, tehát van esély rá, hogy nem kell gyökérkezelni. Kérdés, hogy nincs-e már túl közel a szuvasodás.

Ha gyökérkezelni kell, akkor a külföldi út nem akadály. A gyökér tisztítását megcsinálják, és végszükség esetén az ideiglenes tömés kibír heteket, akár 1-2 hónapot is. Gondolom, ennyire azért nem lesz hosszú az a külföldi út.

2023. jan. 24. 17:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!