A gyökérkezelés elvileg akárhányszor ismételhető, újrapróbálható?
Elméletileg igen, nekem is vagy 15+-szor gyökérkezelték újra problémás fogamat 5 év alatt. Próbálják menteni, amíg lehet. Viszont idén ősszel a sokadik fogorvos észrevette a kisröntgenen, hogy foggyökércsúcs gyulladásom miatt nem használt egyik gyökérkezelés sem.
Mikroszkópos gyökérkezelést javasolt, kérdeztem, mennyi lenne, azt már sajnos nem tudtam volna megengedni(~1 millió, plusz az egyéb fogászati költségeimmel több, mint másfél) és mondta hogy frontfognál kb 50%-os hatékonyságú a mikroszkópos gyökérkezelés is, emiatt sajnos húzás mellett döntöttem.
Ezzel nem lebeszélni akarlak, sőt, ha van esély a gyökerkezelt fog megtartására, az orvos is mindent megtesz ennek érdekében. A mikroszkópos verzióról egyébként jókat mondott a fogorvosom, az tényleg mindent feltár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!