Szabályos ez? A fogmegtartó kezelés foganként évente egyszer ingyenes tb alapon. Beleértve a gyökérkezelést is. De ez több alkalmas.
Figyelt kérdés
Az intézmény vezetősége, ahol a fogászat van, mégis úgy döntött csak 1 alkalom ingyenes a többi ismétlő gyökérkezelés fizetős. Eddig teljesen ingyen volt! Megtehetik ezt, jogilag szabályos?2022. dec. 15. 08:06
1/8 anonim válasza:
Nekem végig ingyenes volt sztk ez is sztk?
2/8 anonim válasza:
Az valóban igaz, hogy évente csak egyszer lehet adott dolgot egy fogon elszámolni. Tehát ha ma betömi, de fél év múlva kiesik a tömés, akkor arra már tb támogatást nem fog kapni. Gyökérkezelésnél többnyire 3 üléses folyamatról beszélünk, de mindháromnál más történik a foggal: trepanálás és gyógyszeres tömés, végleges gyökértömés, végleges fedőtömés, tehát ezek egyenként tb-re elszámolhatóak, de szintúgy évente egyszer.
3/8 A kérdező kommentje:
Ja sztk
Írtam a betegjogi képviselőnek😳
2022. dec. 15. 12:11
4/8 anonim válasza:
Ez nem igaz. Nyugodtan jelentsd fel őket, ahol tudod.
Az oep elszámolás úgy van a gyökérkezelésre, hogy az idegek eltávolítása és a gyógyszeres zárás null pontos, a végleges gyökértömés ad egy nagyobb mennyiségű pontot, de attól mindegyik ilyen kezelés ingyenes. Ha kiesik egy tömésed, azt is ingyen vissza kell tenniük, csak ők nem fognak érte juttatást kapni.
5/8 A kérdező kommentje:
Visszafizették a pénzt, amit elkértek kezelésre!
2023. febr. 1. 13:37
6/8 anonim válasza:
Körzetes fogorvosként őszintén örülök. Utálom, hogy az ilyen lehúzós helyek miatt - is - van olyan rossz hírünk.
7/8 A kérdező kommentje:
Persze, hogy visszafizették, miután panaszt tettem a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél!
2023. febr. 1. 16:32
8/8 A kérdező kommentje:
Amúgy ez az Adamantin Kft
2023. febr. 1. 16:33
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!