Mennyire fáj a fogtömés és a fogfúrás?
Figyelt kérdés
Minden infót meghallgatok erről2022. dec. 20. 21:24
1/13 anonim válasza:
Érzéstelenítést kapsz. A szúrás feszítő érzést okoz néhány másodpercig, utána elzsibbadsz. A fúrás, tömés nem fog fájni.
2/13 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen mély a szuvasodás/lyuk. Nekem érzéstelenítés nélkül tömték kb 8 fogamat (nem egyszerre), és abszolút bírható volt, mert csak felszíni tömés kellett mindegyikhez.
3/13 anonim válasza:
Jobban fáj az, ha hátsó fog és feszíteni, tartani kell az állkapcsodat, hogy az orvos hozzáférjen.
4/13 anonim válasza:
A kisebb töméshez nem szoktam érzéstelenítést kérni. Az egyetlen rossz benne, az hogy a fúró baromi hideg vizet/levegőt fúj az ínyedre.
Érzéstelenítéssel egyáltalán nem fáj.
5/13 anonim válasza:
Volt olyan, amikor majdnem elaludtam fogtömés közben. Amúgy nem tart sokáig, kb. egy percig fúr az fogorvos.
6/13 anonim válasza:
Attól függ, milyen állapotban van a fogazat, mennyire ügyes a fogorvos, stb. Simán volt, hogy érzéstelenítés nélkül fúrták-tömték. Egy jó orvos meg tudja mondani, hogy az adott esetben kell-e az érzéstelenítés, vagy meg tudja-e/lehet-e csinálni anélkül.
7/13 anonim válasza:
Érzéstelenítéssel nem fáj. Nekem implantátumot raktak be, az állkapcsomat fúrták, és nem éreztem semmit.
8/13 anonim válasza:
Szerintem legtöbb esetben az érzéstelenítés kellemetlenebb, mint maga a fogfúrás. Én soha nem szoktam kérni az érzéstelenítőt. Az injekció már eleve fájdalmasabb, mint bármi, amit a beavatkozás során éreznél. Egész napra lezsibbad a szád, nagyon kellemetlen érzés. Persze lehetnek olyan esetek, amikor jobb az érzéstelenítés, ezt az orvos meg tudja mondani, olyankor általában nem is bízza rád a döntést, hogy kéred e az injekciót.
9/13 anonim válasza:
érzéstelenítést kapsz, de szúrást sem nagyon fogod érezni, van akinek semmi
10/13 anonim válasza:
Tavaly nagyon sokat kellett fogorvoshoz járnom, több fogamat fúrni, tömni, gyökérkezelni kellett. Az elsőnél majdnem teleraktam a gatyám, mert még nem volt tapasztalatom és féltem. Később már szó szerint wellnessezni jártam abba a kényelmes székbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!