Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi az a gömbölyű valami, ami...

Mi az a gömbölyű valami, ami az ember fogán kinő, aztán leesik? És mit lehet tenni, ha nem akaródzik neki leesni, vagy hogy ne nőjön újra?

Figyelt kérdés
Nem tudom a nevét, így rá sem tudok keresni. Úgy hat éve leesett egy, egyszer csak eltűnt, azt hittem, fogkő volt, nem foglalkoztam vele, megint kigömbölyödött ugyanazon a fogamon (lent), tavaly nyáron lejött, akkor elcsíptem, el is tettem ;))), de most nemhogy újranőtt, két másik fog is beszállt, és mivel kuszán nőttek a fogaim, olyan érzés, mintha ki akarnák túrni egymást, kezd kicsit fájni. Mit csináljak, hogy gyorsabban leessenek? Mi ennek a neve?
2022. dec. 17. 01:24
1 2
 11/18 NTBS ***** válasza:
71%
Szerintem menj el egy fogorvoshoz. Jobban jársz.
2022. dec. 17. 07:40
 12/18 A kérdező kommentje:

Nincs most pénzem, úgy fest, tavaszig nem is lesz, a körzeti nagyon rossz hírű.

Hátha valaki tudja, mi ez:

[link]

[link]

2022. dec. 17. 08:26
 13/18 A kérdező kommentje:
Egyébként úgy emlékszem, másképp nézett ki tavaly nyáron, nem csillogott így a külső oldala, a belsőn meg nem vokt ez a feketeség.
2022. dec. 17. 08:28
 14/18 anonim ***** válasza:
Fotózd le hozzá a fogadat is, ahonnan leesett
2022. dec. 17. 08:28
 15/18 A kérdező kommentje:
belülről esett le, azt nem tudom lefotózni, ami a helyére nőtt.
2022. dec. 17. 08:31
 16/18 anonim ***** válasza:
53%

Ne keress kifogásokat, minimum évente egyszer el kell menni fogorvoshoz egy kontrollra és fogkő tisztításra. Ez az alapvető higiénia része, nem mellesleg egy kis tömés sokkal olcsóbb, mint később gyökérkezelni, aztán húzni, implantálni és körhidat csinálni. A megelőzés sokkal kifizetődőbb, mint évekig szenvedni az egyre rosszabb és fájdalmasabb fogakkal, azért hogy később milliókat költs a fogaidra.

De ezek szerint legalább hat éve nem voltál fogorvosnál, hogy meg tudd mutatni?

Ezek kicsi fogdarabok, amik lehet egy szuvas fogból törtek le, vagy pedig visszamaradt és beékelődött tejfog darabok. Az utóbbi a valószínűbb, úgyhogy irány a fogorvos, hogy a többi ilyet is kiszedje mielőtt elszuvasodik mellette a maradó fogad!

2022. dec. 17. 16:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Menj el a körzetihez, akármilyen a híre.
2022. dec. 18. 12:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Ez fogmaradvány, akár tejfog, akár elrohadt fogadból is lehet.
2022. dec. 19. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!