Foghúzás után ez normális?
6 napja ki lett húzva a jobb alsó, 7-es fogam.
Amalgám tömés volt benne évek óta, elég régen készült, de nem volt vele problémám, csak a panoráma röntgen jelezte, hogy gyulladásban van.
A fogorvos azt mondta, mindenképpen ki kell húzni, ami ugye meg is történt.
Viszont egyre erősebb fájdalmat éreztem utána, 6-7 db fájdalomcsillapítót szedtem be napi szinten (Curidol, Algoflex Rapid), a mellette lévő fogam is szörnyen fájt, nem tudtam aludni sem néha már miatta. A szomszédos fogamról kissé az ínyem is levált.
Tejterméket nem fogyasztottam, nem ettem rizst, magvas dolgokat stb. Az antibiotikumot végig szedtem, de a fájdalom így is elviselhetetlen lett.
Tegnap végül felhívtam a fogorvost, és visszamentem hozzá. Kikaparta a sebet, és azt mondta, nem maradt benne semmi, sem ételmaradék, sem szilánk, így érthetetlen számára, mitől fáj még mindig ennyire erősen. Normálisnak mondta, hogy az íny elvált a szomszédos fogamról. Rakott a lyukba valamilyen gyógyszeres "szivacsot" is.
Írt fel újabb adag antibiotikumot, és másfajta fájdalomcsillapítót.
Viszont, éjjel arra keltem fel, hogy brutálisan fáj, átsugárzott a fülemre és a már említett szomszédos fogamra is.
Vettem be gyógyszert, és jegeltem, 1 óra alatt múlt el a fájdalom.
Azóta sem javult semmit, már a 4. Cataflam V-t iszom. Néhány órára megszűnik tőle a fájdalom, de mindig visszatér és nagyon erősen.
Tudom, tegnap lett újra megbolygatva az a rész, de már kezdek aggódni. Lassan egy hete fájdalomcsillapítókon élek, enni viszont nem igazán tudok.
Ha nem múlik el, készíttetek újabb panoráma röntgent természetesen, csak addig is jól jönne néhány tapasztalat, vélemény. :/
Köszönöm előre is!
Engem főképp mostmár az aggaszt, hogy a szomszédos fogam mennyire fáj, és, hogy elvált tőle az ínyem is.
Na meg persze a folytonos fájdalomcsillapító szedése/ivása sem túl egészséges.
Mindenképpen megnézetem máshol, amennyiben nincs javulás , köszönöm. 😊
Köszönöm! 🙂
Váltottam ki Cataflam V-t és Flectort is, biztosra mentem.
Jobbulást Neked is! 🤞🏽😊
Szerencsére mióta visszamentem, javult a helyzet. Már majdnem teljesen jól vagyok. Persze, lehetséges, hogy anélkül is rendbe jöttem volna, hogy kikaparja, de akkor már tényleg eléggé aggódtam. Mindenhol azt olvastam, és a doki is azt mondta akkor, hogy olyan mértékű fájdalomnak már nem kellett volna lennie, így mindenképp jobbnak láttam, ha megcsinálja.
A szomszédos fogam mondjuk még mindig elég érzékeny, de végre nem fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!