24 évesen részlegesen kivehető műfogsorom lesz. Hogyan lehet ezt feldolgozni?
Családi örökségként kaptam a rossz fogakat. Külföldi vagyok, nálunk nincsen ingyenes fogorvosi ellátás, korábban egyszerűen nem telt rá. Mostanra sikerült annyi pénz összeszedni hogy végre eltudjak menni egy jó magándokihoz. Mire felocsudtam felül 9 fogamat ki kellett húzni. Alul szerencsésebb a helyzet, 3 fogat kell " csak" eltávolítani.
Előlre koronákat kapok (6db) ehez jön majd a kapcsos műfog.
A doki azt mondta hogy ha szerencsém van idővel jobban élőbújnak a bölcsességfogak és akkor majd tud tenni rá hidat.
Addig is marad a kivehető.
Nagyon el vagyok keseredve. Tudok majd vele normális életet élni?
Esetleg marad az implantatum. Bar abba nem szívesen állnék bele, a doki szerint csontpotlasra is szükség lenne...nemcsak hogy nagyon időigényes, de iszonyú drága is. Nem hiszem hogy megengedhetem magamnak, főleg hogy a mostani kezelés is benne van több mint fél millió forintban.
Ki mit tenne a helyemben?
24 lány.
Attól függ. Sima kapcsos, vagy modernebb kombinált elhorgonyzású pótlás?
Úgy értem a korona mellett van kis fémgombóc, vagy egyéb henger alakú elem amire rácsúszik a kivehető? Mert akkor kb észre se veszed hogy kivehető. Meg lehet szokni. Sok fiatalnak van pótlása, emiatt ne érezd magad kellemetlenül. De ha sima kapcsos azzal sincs gond, mert amíg van fog amihez rögzülhet nem mozog annyira. Idővel megszokod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!