Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 24 évesen részlegesen kivehető...

24 évesen részlegesen kivehető műfogsorom lesz. Hogyan lehet ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés

Családi örökségként kaptam a rossz fogakat. Külföldi vagyok, nálunk nincsen ingyenes fogorvosi ellátás, korábban egyszerűen nem telt rá. Mostanra sikerült annyi pénz összeszedni hogy végre eltudjak menni egy jó magándokihoz. Mire felocsudtam felül 9 fogamat ki kellett húzni. Alul szerencsésebb a helyzet, 3 fogat kell " csak" eltávolítani.

Előlre koronákat kapok (6db) ehez jön majd a kapcsos műfog.

A doki azt mondta hogy ha szerencsém van idővel jobban élőbújnak a bölcsességfogak és akkor majd tud tenni rá hidat.

Addig is marad a kivehető.

Nagyon el vagyok keseredve. Tudok majd vele normális életet élni?

Esetleg marad az implantatum. Bar abba nem szívesen állnék bele, a doki szerint csontpotlasra is szükség lenne...nemcsak hogy nagyon időigényes, de iszonyú drága is. Nem hiszem hogy megengedhetem magamnak, főleg hogy a mostani kezelés is benne van több mint fél millió forintban.

Ki mit tenne a helyemben?

24 lány.

2022. nov. 4. 08:57
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
De jó :( Én tökre vágynék rá, de nincs pénzem rá... Le lenne a gond a rossz és kesze-kusza fogaimmal. Cserélünk?
2022. nov. 4. 09:07
 2/8 anonim ***** válasza:
61%
Most még új a szitu, de idővel hozzászoksz. Neked ez jutott, másnak más, esetleg még rosszabb. Gyerekek halnak meg leukémiában, 2 barátom is fiatalon halt meg balesetben. Szerintem legjobb ha nem fordulsz be ezen, hanem elfogadod. Rákosnak, mozgássérültnek, súlyos depressziósnak még rosszabb lenni. Kivehető fogsorral teljes életet lehet élni.
2022. nov. 4. 09:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Attól függ. Sima kapcsos, vagy modernebb kombinált elhorgonyzású pótlás?

Úgy értem a korona mellett van kis fémgombóc, vagy egyéb henger alakú elem amire rácsúszik a kivehető? Mert akkor kb észre se veszed hogy kivehető. Meg lehet szokni. Sok fiatalnak van pótlása, emiatt ne érezd magad kellemetlenül. De ha sima kapcsos azzal sincs gond, mert amíg van fog amihez rögzülhet nem mozog annyira. Idővel megszokod.

2022. nov. 4. 09:33
 4/8 A kérdező kommentje:
A legmodernebb szerencsére. A korona mellett lesz a kis femgomboc. :)
2022. nov. 4. 09:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Gömbretenciós pótlás, jó lesz az. Megszokod. Idővel a kivehetőben lévő betét kikopik akkor cserélni kell, valamint néha érdemes alábéleltetni a kivehető részt, de majd az orvos megmondja. A lényeg hogy a fogaidat takarítsd, ha hidad van érdemes lehet interdentális fogkefét venni amivel ki tudod pucolni a hídtagok közeit. A kivehető pótlást is tartsd tisztán.
2022. nov. 4. 09:49
 6/8 anonim ***** válasza:
72%
Miért kell a fogaidat kihúzni? Ennyire el vannak romolva? Elől is?
2022. nov. 5. 09:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát ez tényleg rossz helyzet.Szerintem ha tudsz majd gyűjteni,mindenképp próbáld meg az implantátumot később.Lehet akkor a bölcsesség fogadat se kell lecsiszolni.Addig meg erre gondolj átmenetiként,amíg nincs pénzed rá
2022. nov. 5. 16:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem is 24 évesen húzták ki vagy 8 fogam, szinte a teljes felsőt. Egy-egy elhanyagolt/elhalt fog tönkretette teljesen a mellette lévőket is és szó szerint kihullottak/kitörtek a jók is. Részleges ragasztgatós fogam volt fél évig, utána hitelből csináltattam hidas implantátumot, de a mai napig irigylem azokat, akiknek alapból erős fogaik vannak egy egy pennyt nem költöttek rá.
2023. jan. 13. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!