Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzás után 8 nappal lehet...

Foghúzás után 8 nappal lehet még probléma? (hosszú)

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok hosszú lesz de muszáj valakinek kiöntenem a félelmem.

8 és fél napja húzták ki az alsó leghátsó fogamat. Borzalmasan megszenvedtem vele már előtte is hónapokig, majd lerobbant az állkapcsom úgyereztem, volt tömés aztán begyulladt, aztán gyökérkezelés, de arra is begyulladt úgyhogy húzás lett belőle, mert borzasztó fájdalmakat éltem át, de még akkor is nehezen adta meg magát beletört a gyökere még a doki is beleizzadt, aztán kiderült, hogy a gyökéren egy granuloma volt. Össze is lett varrva és kaptam antibiotikumot. Aznap fájt csak nagyon azóta nyugiban volt nem volt sem piros sem duzzadt, igyekeztem tisztan tartani, figyeltem az evésre stb. Tegnap voltam varratszedésen a doki azt mondta szépen gyógyul minden oké de én továbbra is pánikolok állandóan figyelem hogy milyen benne a seb, nem merek enni és tudom, hogy már beteges de annyira rettegek, hogy begyullad és újra át kell élnem azt a fájdalmat főleg hogy jön a hétvége.

Szerintetek így 8, lassan 9 nappal ha szép a helye (de azert elég nagy kráter van ott) nem piros az inyem hanem szep rózsaszín, nem fáj a seb nem duzzadt csak picit mintha húzódna akkor lehet még esély rá, hogy begyullad? Pluszban most ráneztem és újabb pánik, hogy nem az eddig szokásos fehéres cucc van a sebben hanem mintha ilyen üvegszìnű szürkés cucc lenne benne meg haloványan fájdogál az állkapcsom (eddig mindig igy kezdődött a problémám) Ugye az nem lehet genny? Kérlek szépen nyugtassatok meg mert nagyon félek.

Köszönöm ha végig olvastátok muszáj volt kiírnom magamból.

2022. okt. 20. 22:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha a doki látta hogy most is szépen rendben tartod és ez így is marad nem lesz baj. Nekem két hétig volt varrat bölcsességfog után és egy hét alatt helyre jött a seb ez idő alatt. Már egy hónapja nincs varratom, nem mondom az hogy minden oké mert nagyon megcincáltak az állkapcsom de tudom hogy mindennek más a gyógyulási ideje. Szóval változást fogsz még te is tapasztalni mert alkalmazkodik a szájüreg és az elemei egy kihúzott fog helyét kezeli. Kicsit szét mennek a fogad érts így hogy nagyobb lesz a fog hézag. Vissza épül az íny és alá a csont is ez sok idő. Engem még mindig zavar hogy a csontot érzem csak a nyelvemmel az ínyem még mindig alacsony. Szóval ne aggódj.
2022. okt. 20. 22:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szegénykém, nagyon megszenvedted :( szerintem, ha ennyire vigyázol, a doki is jót mondott, nem lehet már baj, nekem majdnem 1 hete volt húzás, az első pár napban nem voltam meg gyógyszer nélkül. Lekopogom, mostmár jobb. Mihamarabbi gyógyulást!
2022. okt. 20. 22:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne pánikolj, nem fog már begyulladni, szépen gyógyul a seb.
2022. okt. 21. 07:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ma is eltelt a nap es nem volt semmi csak az állkapcsom fájdogál, de igyekszem megnyugodni és leállítani róla az agyam.
2022. okt. 21. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!