Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Pontosan hogyan zajlik egy...

Pontosan hogyan zajlik egy fog gyökérkezelése? Mihez hasonlít a fájdalom közben?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát várnám, akik már átestek ilyenen.

Van egy fogam, amit valószínű, hogy gyökérkezelni kell. Néha fájogat, pedig már rég betömték többször is. A köv lépés sztem a gyökérkezelés lesz:S és bár nagyon félek tőle, szeretnék felkészülni mi vár rám. Ne kíméljetek, ne szépítsétek milyen volt.

2008. dec. 22. 20:42
1 2
 11/13 anonim válasza:
hm..nem megijeszteni akarlak, csak elmondom a tapasztalatom..én sajnos már úgy mentem fogorvoshoz amikor nagyon fájt a fogam..és akkor derült ki az is h gyökérkezelni kell. Na hát a gyulladt fog mellé injekció, a gyulladt fogba injekció, mindkettő fájt mint állat, és az első két kezelés..egy hét kimaradásával..nagyon kellemetlen volt. 18 vagyok, de bevallom sírtam..aztán utána megnyugodott, elmúlt a gyulladás és onnantól kezdve már bőven nem vészes, csak kellemetlen. Az hogy milyen érzés sztem elég leírhatatlan..eleve kellemetlen a helyzet is..gondolom te sem szereted a fogorvosokat :) főleg ha még olyat csinál ami fáj..a történet nálam úgy zajlott, h érzéstelenítő, kifúrta, majd a következő alkalomig beletett vmi gyulladáscsökkentőt és lezárta. Ez kb kétszer megismétlődött..mikor csinálta különböző vastagságú tűket huzogat meg tekerget ki be a fogadba..ránézésre sokkal rosszabbak ne aggódj :) bár elég kellemetlen az tény..ezáltal tisztítja a csatornákat..ha ez megvan..ami beletelik 1-2-3 alkalomba..utána zárja le véglegesen..és kb ennyi a történet..Szal én egy tippet tudok adni...ne várd meg hogy fájjon! úgy sokkal rosszabb..de komolyan..sokkal sokkal..
2009. jan. 6. 21:49
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem pont ma volt gyökérkezelésem, magán dokinál. Már kb. 5-6 nappal éreztem ,hogy valami nem ok azzal foggal (3 hónapja tömték ugyanott). Érzékeny volt a hidegre és akkor fájt. Időpontot mára kaptam, a másik oldalon rágtam, kíméltem ,de tegnap már akármit csináltam baromira fájt, nem győztem kapkodni a fájdalomcsillapítókat. Kiderült, hogy a tömés nem volt elég a baj nagyobb gyökérkezelni kell, idegeket kiszedik így már nem fájhat. Szuri be, elkezdte vésni, pokoli fájdalom, jeleztme, hogy ez baromira fáj, kaptam mégegy szurit így már elviselhetőbb volt, alig éreztem valamit, ahogy az idegeket tépkedte ki a doki az nagyon rossz volt, de kaptam annyi érzéstelenítőt, ami egy elefántot is kiüt így kibírtam. Dem ég 2x vissza kell menjek, szombat délelőttre kaptam időpontot, akkor ismét rak bele valami gyógyszert, majd valamikor egy másik időpontban utoljára bele kell nyúlni és azután elvileg vége.

Maga az egész tartott vagy 30-35 percig, húztak ki már itt fogat nekem nyáron az egyáltalán nem fájt, és nem volt 5 perc se, viszont az hátsó fog volt ,ez pedig elől van, ezt nem lenne jó kiszedetni, mert nagyon látszik, a pótlása meg drága.

2011. dec. 8. 19:56
 13/13 A kérdező kommentje:
Jó régi a kérdésem, azóta már egy másik fogamat is gyökérkezelték és nekem egyik sem fájt közben, jó dokikat fogtam ki.
2011. dec. 12. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!