Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Pontosan hogyan zajlik egy...

Pontosan hogyan zajlik egy fog gyökérkezelése? Mihez hasonlít a fájdalom közben?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát várnám, akik már átestek ilyenen.

Van egy fogam, amit valószínű, hogy gyökérkezelni kell. Néha fájogat, pedig már rég betömték többször is. A köv lépés sztem a gyökérkezelés lesz:S és bár nagyon félek tőle, szeretnék felkészülni mi vár rám. Ne kíméljetek, ne szépítsétek milyen volt.

2008. dec. 22. 20:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Nekem a felső bal 1-es fogamat gyökérkezelték!Sajnos SZTK-ban..fájni fájt..(nem volt elég hogy csúf volt elöl letörve a fogam még b*szogatott,hogy miért kell hülyékedni mennyi baj van belőle buta fiatalok stb..nem tartozik a munkaköri leírásába,hogy kioktasson)kifurta a fogat és utána ilyen hosszú gyufa szerű tűkkel turkált benne..utána felhelyezett pár dolgot(nem tudom ki vette e mert nem nagyon mertem már nézni miket dugdos oda..Hát elég csúnya lett és be is gyulladt..Elmentem egy ismerősöm magán dokijához..kiderült nem szakszerűen végezte az előző orvos a dolgát..ismét felkellet nyitni a fogat de ez már egyáltalán nem fájt mivel nagyon oda figyelt az orvos,hogy kicsit se fájjon(még a szúri se fájt mert elötte egy kis vattát befújt valamivel és azzal dörzsölgette az ínyem)Kiszedte a maradékot,a gennyet(nem éreztem semmit!)Utána még le kellet faragni a fogamat és egy idő után megkaptam a koronát.Lehet nem volt olcsó de ha már ismerem a dokim akkor egyből hozzá mentem volna!Azóta csak hozzá járok!Hidd el megéri a pénzt!

2008. dec. 22. 20:52
 2/13 anonim válasza:
76%

Szia!

Hát fájni fáj, az biztos, de kibírható! És kérj injekciót, akkor sokkal elviselhetőbb! A magándokit én is csak javasolni tudom, mert nagyobb a valószínűsége, hogy "rendesen" végzi a dolgát. Viszont pénzbe kerül, nem kevésbe. Amúgy egy gyökérkezelés nem nagy dolog, nekem egyszerre kettőt is csináltak. Sok sikert!

2008. dec. 22. 21:07
 3/13 anonim ***** válasza:
84%

Hali! Én pontosan ma mentem féléves ellenőrzésre! (még csak 13 éves vagyok, így anyával járok) és kb. 2 éve kezdtünk el fogorvoshoz járni, és szépen rendbe rakta a fogaimat, ami rossz volt, betömte és egyet csak gyökérkezeléssel tudott megmenteni. de még így is jó, mert a gyökér után, úgy tudom a húzás jön...:S nekem mindent megtett hogy megmentse és azóta sincs semmi bajom vele:-) én nem nagyon tudom elmondani mi volt, csak annyit hogy 3 napig tartott és úgy emlékszek az első nap csinált valamit, és mikor vége volt az nap betett egy gyógyszerrel átitatott vattát a fogamba és másnak mikor visszamentem kiszedte, és újra csinált vele valamit, aztán a harmadik nap befejezte. nem egy kellemes érzés, de a foghízástól még mindig jobb sztem. (nekem még nem húztak) és ne félj mondogasd magadba hogy kibírod, és erős vagy és akkor hamar meglesz a fájdalmas része. !!!

bea_angel

2008. dec. 22. 21:25
 4/13 anonim ***** válasza:
50%
xD nem foghízás hanem foghúzás akart lenni.:-)
2008. dec. 22. 21:28
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de engem főleg az érdekelne, hogy pontosan hogyan csinálja a doki, mi a menete lépésről lépésre a procedúrának, és hogy mennyire fáj? mihez hasonlít a fájdalom? talán mint egy erős nyilaló fogfájás? ezekre szeretnék választ kapni.
2008. dec. 22. 21:29
 6/13 anonim ***** válasza:
47%
2008. dec. 22. 21:34
 7/13 anonim ***** válasza:
88%

Nekem sajnos már rengeteg fogamat gyökérkezelték, de még egyszer sem fájt! Na jó, amikor érzéstelenítés nélkül csinálják, azt lehet érezni, de még úgy is kibírható. Ha meg kapsz szurit, akkor meg tényleg nem érzel semmit, de tényleg semmit.

Ha nem érzéstelenítik, akkor olyan érzés egy-egy pillanatig, mint amikor megfájdul a fogad, nem rosszabb.

2008. dec. 22. 21:35
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönet a wikis linkért, de elhihetitek, hogy már feltúrtam a google-t a témában. azért irtam ide mert szubjektív tapasztalatokat szeretnék begyűjteni.
2008. dec. 22. 21:39
 9/13 anonim ***** válasza:
88%
Először jön a szuri!Ha jól elzsibbad a fog utána kifúrja a doki és nekem egy tű vékonyságú menetes fúrófejnek mondható dolgot nyomott fel és azt tekergette még ki nem jött az ideg.Meg is mutatta.Ez a dolog,ha jól el van zsibbadva egyáltalán nem fáj,kicsit feszítő nyomó érzés lehetséges.Aztán két naponta kell járni kezelésre amikor azt a fúrófej szerű izét tekergetve kitisztítja a fogat,majd egy görbe tűvel valami keserű folyadékot nyom bele.Ebbe csak az a kellemetlen,hogy olyan érzés mintha fémmel karcolnák a fogad.Aztán betömi a gyökeret majd a fogat.Egy igazi fogfájásnak ez a kezelés csak a töredéke fájdalomba mérve.
2008. dec. 22. 21:40
 10/13 anonim ***** válasza:
57%
Először is érzéstelenítő, majd kifúrja a fogadat, mint egy rendes tömésnél. Aztán különböző tűkkel kiszedi az idegeket. Nekem eddig 2 volt, az első nem volt vészes, néha fájt, de annyira nem. A második épp ma volt, na nem akarlak rémítgetni, de majdnem beszartam a székben. Mondjuk nekem be is volt gyulladva a fog, és az ínyt is felvágta. Olyasmi a fájdalom, mintha egy tűt nyomogatnának be a fogad közepébe. Nem kellemes.
2008. dec. 29. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!