Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nem kellene röntgent készíteni...

Nem kellene röntgent készítenie a fogorvosnak mielőtt elkezdi fúrni, esetleg gyökérkezelni azt a fogat ami miatt nyomásra érzékeny az arc csontom is? Pár hónapja be volt gyulladva ez a fog, jelenleg fájdalom nincs, de a szemem alatt megnyomva fáj.

Figyelt kérdés
2022. szept. 14. 14:03
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"Az a fogad gyulladt, és fáj."

Lényegében nem tudom, hogy milyen "stádiumban" van. Nyáron nyaraláskor pár napig nagyon vacakul voltam vele, fülbe sugárzóan feszített, hidegre, melegre rettentően fájt, nyelvemmel hozzáérve is.

Jelenleg tudok rajta enni is, alapból nem zavar.

Talán kialakulhatott ott valami kis genny, vagy nem tudom...

2022. szept. 15. 08:25
 12/17 anonim ***** válasza:

Fogorvosként nem zavarna, ha valaki már egy röntgennel a kezében jönne be, sosem baj, ha van. De nyilván az, hogy valaki szakvéleményt alkotott és üzenget, hogy mit csináljak - hát ez már nem férne bele. De nem is érzem ,hogy ilyesmire szükség lenne. Nagyon szép, amit a korábbiak leírtak izomgörcsről, meg kisugárzásról, de azért fogorvos a fogorvos, hogy a tünetek és egyéb, objektív vizsgálatok alapján el tudja dönteni, hogy melyik fog panaszos. 5 évet járunk ezért a tudásért egyetemre, nem véletlenül. Ha valaki megkérdőjelezné a tudásom és elutasítana bármilyen kezelést és követelne rajtam egyéb, általam nem indokolt vizsgálatokat, az nálam a kezelés végét jelentené örökre. Mivel ez egy bizalmi alapú kapcsolat és az nyilvánvaló, hogy a beteg nem bízik az orvosban (egy ilyen jelenet után nyilván az orvos sem a betegben), így mindenkinek az az érdeke, hogy máshol keressen ellátást. Nem egyedülálló a hozzáállásom, ez a bevett orvosi gyakorlat, nem csak az orvosok, de a páciensek védelmében is.

Ha egy fog ennyire érzékeny hidegre, melegre, de még érintésre is, mint ahogy leírtad, az egyértelműen fogbélgyulladásos tünet, aminek egyébként pont semmilyen radiológiai jele nincs.

2022. szept. 15. 09:31
 13/17 A kérdező kommentje:

A helyzet az, hogy a nyáron vacakolt nagyon. Akkor érzékeny volt, nem is akár mennyire. Most csak a hidegre, ahogy a többi fogam is.

Számomra ami aggasztó, hogy kívülről megnyomva fáj, illetve ha a pofazacskómat a nyelvemmel nyomom kifele akkor furcsa érzés, valahol a fogágy tájékán. Ez mire utalhat?

Tudom, hogy nem online rendelés :)

Köszönöm

2022. szept. 15. 15:22
 14/17 anonim ***** válasza:
Arra utalhat, hogy a gyulladás a fog után már a gyökércsúcsi területre is kiterjedhetett, esetleg részlegesen elhalt a fog.
2022. szept. 15. 15:40
 15/17 A kérdező kommentje:

Értem. Ilyen esetben mi a tapasztalat, elég lehet gyökérkezelni, vagy rezekció, esetleg húzás szokott történni.

Szerintem mée el nem halt vagy csak részben, mert a hidegre érzékeny.

2022. szept. 15. 19:29
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elég lehet
2022. szept. 15. 22:25
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszait!
2022. szept. 16. 01:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!