Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Jogos lenne, ha a felnőtt...

Jogos lenne, ha a felnőtt gyerek a szülőn követelné a fogszabályozás árát?

Figyelt kérdés

18 év alatt államilag finanszírozott ugyebár, 10%-knyi önrész van. Kb 50-80ezer ft (jelenleg).

Egy olyan családban, ahol nem tellett volna erre, még megértem, de sokaknál igen, és csesztek elvinni a gyereket időben, ahogy velem is történt.

Most ott vagyok, ha belekezdenék kb 1 millió forint, így 30 éves fejjel.

Szerintem ez a szülő sara, még egy tinédzser se tudja felfogni, hogy kelleni fog ez neki vagy sem.

2022. szept. 9. 14:52
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

ez az " 1 fogra minek" az ő észrevételük volt, voltam már orvosnál vele, keresztharapás van az őrlőimen is.

Nyilván nem hozom fel már, hogy vitatéma legyen, de én szerintem jogos lenne, mivel ezt olyan könnyen és olcsón megoldhatták volna.

De azért részben az iskolai fogászat is hibás, hogy nem adott tájékoztatást a szűrővizsgálatokon.

2022. szept. 10. 07:17
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Mint iskolafogászatos fogászati asszisztens mondom, hogy 100% hogy kaptál értesítést (a dokumentumokat 30 évre visszamenőlegesen tároljuk), csak egy - nem lett elolvasva, kettő - a 90%-a a kiadott papíroknak a kukába kerül (sokszor már a váróban). Szinte minden betegünk a fogfájással úgy jön, hogy ő még soha nem járt nálunk, aztán a gépből kiderül hogy már évek óta jár hozzánk évente szűrésre, és a panaszos fog is már évek óta jelezve volt, hogy szuvas.

2022. szept. 10. 13:21
 23/24 A kérdező kommentje:

Tinédzserként nem emlékszem, hogy kaptam volna bármit is, + ha egy ilyen dolog van, szerintem az osztályfőnök figyelmét is fel kéne hívni rá, aki továbbadja a szülőknek.

Gyerekként emlékszem, hogy szóltak nekik, általános iskola fogászatnál, de arra annyi volt a válaszuk, hogy "jól van, egy fog az semmi". Akkor nyilván örültem neki kis gyerekként, hogy nem kell hordanom ilyet, de gyerekként ezt nem sokan tudják felfogni szerintem.

2022. szept. 10. 13:28
 24/24 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem egyáltalán nem jogos, másrészt elég cikinek gondolom, ha 30 évesen nem tudod erre előteremteni a pénzt.

És egy millió körül lesz a vége igen, de ezt azért nem egyszerre kell kifizetni, kis előre gondolkodással össze lehet hozni. Én 28 évesen vágtam bele, mindent én fizettem .

29N

2022. szept. 10. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!