25 évesen müfogsorom lesz. van mas is igy ezzel ?
Figyelt kérdés
19 rossz fogam van. ami korabban tomve volt, mostanra az is elromlott a tomes alatt. a doki azt mondta a tomes mar nem segit. legcelszerubb lenne ha rossz fogakat kihuzná, a jokat pedig lecsiszolná, és erre tesz majd nekem fémkerámia fogsort. egy nagyon jo magan dokit sikerult talalnom, megis felek, mi van ha valami balul sul el. ugyanolyan teljes eletet elhetek majd vele, mint elotte ? mennyire kell odafigyelni az etkezesre? tudok majd vele csokolozni ?akinek van tapasztalata e teren leirhatja a tapasztatalait, szivesen olvasnam. illetve azt is hogy mire kell oda figyelni.2022. szept. 5. 01:47
11/12 anonim válasza:
Nem teljesen értem ,hogy honnan ez a fajta szakértelem, kedves 2-es válaszoló. Ha neked a kis buksidban úgy állt össze, hogy a tömés alatt nem mehet tönkre a fog, akkor el kell szomorítsalak: pont, hogy a mai modern tömőanyagoknak az egyik legnagyobb hibája az, hogy ha nincs egy kiváló szájápolás mellette (és bizony nincs, még azoknak sem, akik őszintén ebben a tudatban élnek), akkor nagyon könnyen alászuvasodik. Honnan gondolod, hogy te, Laikus Pityu így látatlanba beközlöd, hogy az alászuvasodott tömés az egyenlő a rossz töméssel? Mindemellett közlöd, hogy ne húzassa ki a kérdező a fogát, mert... miért is? Kaptál a kezedbe egy konkrét diagnózist? Láttad az esetet élőben, megvizsgáltad a száját, láttad a röntgenjeit? Én fogorvosként nem mondanák ilyet látatlanba soha, akkor te mégis hogy jössz ehhez? Ha én megmondanám az autószerelőnek, hogy mit csináljon, az úgy küldene el az anyámba, hogy attól koldulnék, te meg idejössz egészségügyi tanácsokat osztogatni? És nem is azzal a részével van a baj ,hogy esetleg kérdezzen meg más szakembert is, több szem többet lát alapon, azt még én magam is sokszor javaslom, de hogy te konkrétan utasítasz, miközben semmi információd nincs és miközben épp tegnap kellett rossz fog talaján kórházba utalnom valakit, aki hozzád hasonlóan úgy gondolta, hogy tartogatja a rossz fogait, amíg lehet, csak éppen a rossz fog talaján olyan gyulladása lett, amit már műteni kell és intravénás antibiotikummal támogatni (kezelés nélkül amúgy letális). Aki nem ért hozzá, az tartsa meg a magánvéleményét, mert ez a sok fals információ egészségkárosító hatású. Ti miattatok járok úgy nap, mint nap, hogy még én magyarázom a bizonyítványom valakinek, aki hozzám képest nagyjából 10 évvel van lemaradva a tanulásban, de mivel a hasonlóan magasak kvalifikált Szomszéd Pityu, Körmös Jutka, vagy Gyakori János nem ezt mondta, ezért én vagyok számon kérve és ahelyett, hogy haladnánk a betegellátással referálnom kell olyan dolgokról, amiből egyébként egy kukkot nem ért az ember. Ha a kérdezőnek kétsége van, akkor majd magától elmegy máshoz is, de laikusként adható tanács konkrétan itt ér véget.
12/12 anonim válasza:
Kedves Dr Nő/Úr! Nem én adtam a 2-es választ, viszont annyit hozzáfűznék a témához, ha hiszek x fogorvosnak és kihuzatom vele a fogaimat, akkor most nekem is hidam+kivehető fogsorom lenne. Elmentem y fogorvoshoz, akinél nem kellett kihúzgálni/csiszolni és pótlásokat csináltatni. Sőt egy harmadiknál is jártam akkoriban, és ő is az y fogorvossal értett egyet. Azóta is az eredeti fogaim vannak meg , hála nekik és annak, hogy nem hittem csak az x dokinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!