Az utolsó elötti fogamból ami még tejfog kiesett a
tömés még 6-7 éves koromban és úgy voltam vele hogy
nem megyek el betömetni mert úgyis kiesik majd a fog
nemsokára. Azóta nem esett ki. A fogorvos mit csinálna
vele?
Figyelt kérdés
Már jártam úgy hogy a felső tejfogam kiesett és nem nőtt helyette maradandó fog. Szerintem itt is ez a gond. A fogam eléggé el van rohadva:Sfáájni is szokott és hiányzik a fele. Valamit kéne vele csinálni mert nagyon csúnya de félek ha elmennék a fogorvoshoz kihúzná és nem lenne ott többet fogam. Valakinek volt már hasonló tapasztalata? Kicsit mozog a fog, de arra gondoltam hogy hátha így is betömné vagy csinálna valami fogpótlást. Szerintetek megoldható lenne még a tömés az iylen rohadt, mozgó fognál?:S
Köszi! Bocsi csak elírtam csak siettem mikor a kérdést írtam és így hirtelen úgy tűnt hogy az utolsó elötti pedig hátulról a 3.:D Mondjuk igazad van abban hogy az alja nagyon el lehet szuvasodva:SMondjuk úgy gondoltam hogy amennyire csak lehet belefúr és leszedi róla a fekete részeket és azt egészíti ki. Azért gondoltam erre mert a hugom elesett biciklivel és letört neki szinte teljesen a legelső felső foga ami akkor nőtt ki, ez még úgy 6 éves korában lehett és akkor rátett egy ilyen tömésszerű anyagot és azóta is rajta van neki. Ezt nekem nem tudná megcsinálni azzal a fogammal?
2010. szept. 23. 21:34
12/16 anonim válasza:
A húgodnak azért lehetett megcsinálni, mert a gyökere ép volt, szuvasodásmentes, csak ugye az esés miatt letört a korona. De mivel a tied szuvas, ezért szerintem nálad nem kivitelezhető, de majd a doki megmondja röntgen alapján, mert a gyökér (ha ugye van egyáltalán) állapotától függ minden.
2010. szept. 23. 21:42
13/16 A kérdező kommentje:
Oké köszi. Csak félek elmenni a fogorvoshoz ezzel a fogammal pedig már 1 éve tervezem. Attól félek a legjobban hogy kihúzza és nem lesz ott fogam:SNagyon csúnya lenne mert fent pont ugyan ott hiányzik a fogam:S
2010. szept. 23. 21:46
14/16 anonim válasza:
Megmondod neki, hogy ne nyúljon hozzá, csak érdekel,hogy mit lehetne vele csinálni.
De most őszintén, mivel szebb ez a fog, mint a lyuk helyette? Bár ha ki kell húzni, akkor érdemes pótolni, különben teljesen szétcsúszik a harapásod, vagy szóba jöhet még a fogszabályozó.
2010. szept. 23. 21:48
15/16 A kérdező kommentje:
Szétcsúszik a harapásom?EZt hogy érted?:S Amúgy így annyival jobb a fog hogy legalább tudok vele rágni,viszont rossz belegondolok hogy ha nem lenne ott fogam a keményebb ételek felsértenék esetleg az ínyt. A fogsorom teljesen a helyén van,a fogszabályzó miben tudna segíteni?
2010. szept. 23. 22:06
16/16 anonim válasza:
Helló...nekem is van 20 éves létemre van egy tejfogam, sőt nekem is hátulról a 3-ik. Én csináltam egy röntgen felvételt és ott kiderült, hogy a csontfog nem is tudott kinőni - mert a tejfog nem hagyta - és ott fenn maradt vízszintesen. Most fogszabim van, hogy húzza le függőlegesen a bennrekedő fogat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!