Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért büntet engem a sors...

Miért büntet engem a sors rossz fogakkal?

Figyelt kérdés

Kb van 10 tömött fogam, némelyik már annyira mélyen van tömve, hogy sokszor fáj-lüktet, főleg időjárásváltozásnál.

Naponta 2x mosom elektromos fogkefével(3 percig kb, minden fogat alaposan átmosva), minőségi fogkrémek + szájvíz + fogselyem.

Ráadásul nem elég, hogy rosszak, még keresztharapásom is van.

Gondolom ebből nincs nagyon jó végkifejelet már :/

2022. aug. 9. 16:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Kérj barázdzárást. Most egyébként a hidroxiapatitos fogkrémek a legjobbak fogszuvasodás ellen, pl: [link]
2022. aug. 10. 08:40
 12/21 A kérdező kommentje:
elmex-et használok, plusz elmex foggélt heti 1x.
2022. aug. 10. 10:05
 13/21 anonim ***** válasza:

#11 Barázdazárást nem ilyen korban szoktak csinálni, hanem sokkal hamarabb.

Kérdező, még annyit tehetsz, hogy odafigyelsz a táplálkozásodra.

2022. aug. 10. 10:22
 14/21 anonim ***** válasza:
68%
De, már felnőttkorban is csinálnak. Az Elmex-et váltogasd hidroxiapatitos fogkrémmel.
2022. aug. 10. 10:54
 15/21 Metionin ***** válasza:
13. Nekem huszonévesen csináltak, addig azt sem tudtam, mi az. Megtisztítják és lezárják ugyanúgy mint a gyerekeknél.
2022. aug. 10. 11:02
 16/21 A kérdező kommentje:

1 éve barázdázta az egyik fogamat, ami nem volt még tömve.

Igazából étkezés után egyből kiöblítem a számat vízzel, ezzel is próbálom csökkenteni a szuvasodás kockázatát.

2022. aug. 10. 11:10
 17/21 anonim ***** válasza:
Figyelj arra is, hogy nem szabad azonnal evés és ivás (kivéve víz) után fogatmosni, mert sokkal serülékenyebb ilyenkor a fogzománc. Célszerűbb evés előtt megmosni vagy evés után várni 15-20 percet.
2022. aug. 10. 12:20
 18/21 anonim ***** válasza:

Felesleges pénzkidobás az elmex gél, mert a fluorid beépülése a fognövekedés során intenzív, utána már csak maximum szinten tartani lehet, amire bármelyik fluoridos fogkrém alkalmas. Nem véletlenül gyermekkorban ajánlják a használatát, amikor a tejfogak cserélődnek.

A fogmosással kapcsolatban még ügyelj arra, hogy fél órát várj az étkezés után, mert olyankor megpuhul a fogzománc és a fogkefével csak megsérted. Vegyél plakkfestö tablettát és ellenőrizd le tükörben, hogy tényleg jól használod-e a fogkefét.

2022. aug. 11. 03:28
 19/21 anonim ***** válasza:
Nekem szinte ugyanez a problémám. Mély barázdák, emiatt gyors szuvasodás. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy rosszak lennének a fogaim, annak ellenére, hogy 8 db tömve van, mert az összes felszíni tömés, esetleg barázdazárás. Ez szerintem nem vészes, a gyökérkezelés és a fogpótlás ami már komolyabb dolog. Ráadásul én rengeteg édességet ettem és cukros üdítőt ittam, szóval fixen rátett az is a gyors szuvasodásra, mert mióta felhagytam ezekkel, sokkal jobb a helyzet, új fogat nem is kellett tömni hálistennek. 23 éves koromra már megvolt a 8 tömés, most vagyok 25 és szintén ugyanennyi van. Lehet neked is érdemes lenne elgondolkodni rajta, hogy miket eszel.
2022. aug. 12. 01:30
 20/21 A kérdező kommentje:

Én eleve nem eszek agyoncukrozott dolgokat, csak néha-néha. Lehet fiatalon nem figyeltem ennyire rájuk, de ismerek olyat, aki 1x fogat mos, azt cső, és nincs egy rossz foga sem.

De igen, ezt dobta a sors.

2022. aug. 12. 06:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!