Miért büntet engem a sors rossz fogakkal?
Kb van 10 tömött fogam, némelyik már annyira mélyen van tömve, hogy sokszor fáj-lüktet, főleg időjárásváltozásnál.
Naponta 2x mosom elektromos fogkefével(3 percig kb, minden fogat alaposan átmosva), minőségi fogkrémek + szájvíz + fogselyem.
Ráadásul nem elég, hogy rosszak, még keresztharapásom is van.
Gondolom ebből nincs nagyon jó végkifejelet már :/
#11 Barázdazárást nem ilyen korban szoktak csinálni, hanem sokkal hamarabb.
Kérdező, még annyit tehetsz, hogy odafigyelsz a táplálkozásodra.
1 éve barázdázta az egyik fogamat, ami nem volt még tömve.
Igazából étkezés után egyből kiöblítem a számat vízzel, ezzel is próbálom csökkenteni a szuvasodás kockázatát.
Felesleges pénzkidobás az elmex gél, mert a fluorid beépülése a fognövekedés során intenzív, utána már csak maximum szinten tartani lehet, amire bármelyik fluoridos fogkrém alkalmas. Nem véletlenül gyermekkorban ajánlják a használatát, amikor a tejfogak cserélődnek.
A fogmosással kapcsolatban még ügyelj arra, hogy fél órát várj az étkezés után, mert olyankor megpuhul a fogzománc és a fogkefével csak megsérted. Vegyél plakkfestö tablettát és ellenőrizd le tükörben, hogy tényleg jól használod-e a fogkefét.
Én eleve nem eszek agyoncukrozott dolgokat, csak néha-néha. Lehet fiatalon nem figyeltem ennyire rájuk, de ismerek olyat, aki 1x fogat mos, azt cső, és nincs egy rossz foga sem.
De igen, ezt dobta a sors.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!