Mire számítsak éber szedálásban végzett bölcsességfog műtétnél?
Figyelt kérdés
Fogtömésnél komolyabb fogászati beavatkozásom még nem volt, most viszont 3 bölcsességfogamat kell eltávolítani. Felső kettő teljesen kint van, azok eltávolítása nem különbözik egy normál fogétól. Az egyik alsó nincs kinőve teljesen, kis részben fedi az íny, így azt sebészi úton távolítják el. Sajnos nem vagyok altatható (illetve a rendelő nem vállalja az alapbetegségeim miatt kórházi háttér nélkül az altatást, pedig többször voltam altatva problémamentesen, magánrendelőben is más beavatkozásnál). Így csak a szedálás jöhet szóba. Intravénás szert kapok, közel két órás a műtét. Nagyon félek. Leginkább attól, hogy bepánikolok vagy hányok, erős a garatreflexem és öklendezős vagyok. Szerintem ez veszélyesebb, mint az altatás, félek, hogy megsérülök, ha elrántom a fejem. Akinek van ezzel tapasztalata, milyen a műtét éber szedálással?2022. júl. 19. 21:14
1/2 anonim válasza:
Hol vállalják a beavatkozást, és mennyiért?
2/2 anonim válasza:
Nekem volt. Teljesen rendben van a dolog, semmit nem éreztem. A bal felső hetest kellett húzni, de a gyökere bele ért az arcüregbe, és össze volt csontosodva a bölcsesség fogam gyökerével is, és az arcüreggel is. Tehát egy fog helyett kettő jött egyszerre, az arcüreget nem csak lezárni, hanem pótolni is kellett. Nem tudom mit kaptam, de az biztos hogy csak a fájdalomért felelős receptorokat blokkolta, mert azt nem éreztem hogy leszakadt a fél állkapcsom, de hogy viszet az orrom azt igen. Nem voltam végig képben, emlékszem pár dologra, de semmi extra nem volt benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!