Hogy szedjem össze magam lelkileg, hogy elmenjek a fogászhoz, hogy szétrobbantsa a felső állkapcsom (finoman fogalmaztam)?
"Így jár, aki nem megy évente fogdokihoz."
Nem jár így mindenki, pl én sem megyek évente fogorvoshoz. Különösebben nem is ápolom, megmosom reggel és este.
Halogasd még kicsit, hátha lesz rosszabb is a helyzet.
Pl írj ki egy kérdést a gyakorira, hátha jön egy olyan komment, hogy ő is félne elmenni, így lesz érzelmi alapod és megerősítésed arra, hogy te se menj, és akkor megnyugodva hátradőlhetsz otthon és rothaszthatod tovább a fogaidat.
Lehet, hogy fogóval is ki tudják húzni azt a letört fogat. Én is lepődtem már meg, nagyon kis cuki, ügyes eszközeik vannak. Ha csak a fele van letörve, akkor pláne ki tudják szedni. Nekem volt, hogy éppen hogy csak valami még kint volt a fogból, de azt is kiszedték, méghozzá másodpercek alatt.
Ha meg szájsebész lenne esetleg, tök mindegy, mert abból ugyanúgy nem érzel semmit, hogy mit matat a szádban.
De még az sem kizárt, hogy menteni lehet, a mai világban már piszok fejlett a technika és felépíthetnek rá egy jó kis fogacskát.
Kérdező, ami az egészségedet illeti, szerintem a rossz fogorvos is jobb, mint a semmilyen fogorvos. Ha segít, kinéztem neked miskolci magánrendelőket:
Nézd meg a honlapot, amelyik szimpi, kérj időpontot állapotfelmérésre. Akkor meglátod, hogy az orvos is szimpatikus-e, és eldöntheted, hogy tényleg velük kezelteted-e a fogaid. Javaslom, hogy dentálhigiéniai kezelésre is jelentkezz be, akkor is, ha nem javasolják külön, olyanra, ahol a fogmosási módszeredet is ellenőrzik plakkfestéssel. Mondd el, hogy nagyapád hogy járt, és magyaráztasd el, hogyan kell tényleg alaposan, helyesen megmosni a fogaid.
Plusz a patikában remélhetőleg kapsz Curaprox plakkfestő tablettát (ha más nem, rendelsz neten vagy feljössz érte Pestre). Ez nagyon hasznos, fogmosás után megmutatja, hol maradt ott a lepedék. Addig gyakorolsz, míg tökéletesen meg nem tudod tisztítani. És akkor nem fogsz úgy járni, mint a nagyapád. Neki még nem állt ilyesmi a rendelkezésére, neked már igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!