6 alkalommal kezeltek eddig , még mindig fáj a fogam gyökérkezelés után?
Volt már egy másik fogam, azt 3x kezelték és kész is volt, ezt már hatodjára gyökérkezelték és még mindig nem változott a helyzet
Kerestem a neten választ a kérdésemre de nem találtam ilyesmi lehetőséget
Mi miatt lehet? Hétfőn megyek a hetedik kezelésre, akkor megkérdezem a dokit is hogy most mi van de addig is valami magyarázatot szeretnék
Akinek volt ilyen annak végül mi lett a fogával? Ugye nem kell kihúzni a végén, ha már ennyit szenvedek vele azért hogy megtartsam
Van olyan hogy egy bizonyos fogon nem 'hat' a kezelés? Létezik ilyen?
"Hát a kezelések abból állnak, hogy azokkal a tűkkel kezeli" Milyen tűkre gondolsz?
Nem vagyok fogorvos, de többször voltam már, úgyhogy nagyjából tudom mi a menete. Nálam úgy történt eddig, hogy beadta érzéstelenítőt, ideget kiszedte, majd be is tömte. Nem volt további lépés.
Szerintem neked be lehet gyulladva az ideg és lehet tényleg csak lépésenként szedi ki. Viszont ezt ugye illene elmondani az orvosnak, hogy mégis mi az istent csinál. Nem mennék oda többet.
Nekem nem érzéstelenít egyáltalán
Holnap délután megyek megint meg fogom kérdezni hogy meddig tervezzük ezt játszani mert már unom a helyzetet
Köszi a segítséget mindenkinek
Gondolom legalább az első alkalommal érzéstelenített (kivéve ha teljesen el volt halva a fog, akkor talán lehet anélkül). Ha akkor sikerült kiszedni az idegeket, utána már nem feltétlen kell a szuri, mert nincs ott az ideg, amivel éreznéd, hogy bizgeti. De attól még előfordulhat, hogy érzékeny mégis, vagy a környező szövetek lehetnek gyulladtak, attól is fájhat.
Ha nagyon gyulladt, jön belőle a genny, akkor több ilyen alkalom is kell, mikor tűkkel tisztogatja a gyökereket, és egy folyadékkal kiöblíti. Ha erősen jön a genny, akkor ideiglenes tömést se tudnak bele tenni, ha már annyira nem, akkor valamivel le szokták zárni, hogy ne jussanak be újabb kórokozók a kezelések között.
A fogban levő bacik ellen sajnos tehetetlen az immunrendszered, ha ott szaporodnak, folyamatosan fertőzhetik a környező szöveteket. De ha a fogon belül sikerült kiirtani mindent, akkor a maradékot már el tudja intézni a szervezet, a fogat le lehet zárni.
Nem vagyok fogorvos, utánaolvasás alapján írtam ezeket, szóval azért ne bízz benne 100%-ban, lehet írtam hülyeséget.
Sziasztok. Tegnap este voltam dokinál, van egy akkora cisztám hogy be van dagadva a fél fejem
Ki kellett húznia azt a fogat , ha ezt tudom akkor nem szenvedek vele több mint egy hónapot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!