Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagyon nehéz lesz megszokni a...

Nagyon nehéz lesz megszokni a fogszabályzót?

Figyelt kérdés

Június 24.en rakják fel, és 27.en megyek egy 1 hetes ottalvós táborba. Attól félek hogy nagyon fog majd fájni, és nem fogok majd tudni normálisan enni.

Mit csináljak hogy jobban megszokjam, vagy hogy ne fájjon annyira?

2022. máj. 31. 19:34
 1/10 anonim ***** válasza:
94%

Hat ez eleg szarul jott ki, minimum az elso het nehez, tokmindegy mit csinalsz. Normalisan enni nem fogsz tudni, keszulnod kell sajat,” folyekony” kajaval, az fix.

En biztos nem tudtam volna taborba menni, 2 hetig szo szerint a tulelesre mentem. De majd meglatod hogy leszel, max nem mesz el.

2022. máj. 31. 19:37
 2/10 anonim ***** válasza:

Fájdalomcsillapítót vigyél.

Pl cataflam dolo.

És fagyi is szokott segíteni (legalábbis tesómnak).

2022. máj. 31. 21:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem tudod a tábor utánra átrakni a fogszabályzót?

Megmondom őszintén nekem az első hét brutális volt. Kb a 6. napon már annyira éhes voltam, hogy egy pici hambugert vettem, és majdnem 1 óra volt, mire megtudtam enni késsel villával. 2-3 hét azért kellett, hogy már ne éhezzek, de csak fél év után éreztem úgy, hogy na megszoktam, néha fel sem tűnik, hogy fent van. Azért meglepit még most is tud okozni.

Ha van rá mód, akkor hozasd előre vagy rakasd későbbre az időpontod. Ha nincs, akkor pedig fájdalomcsillapító + pépes kaja. Illetve még annyi, hogy az sem mindegy, melyik ívet teszik fel. Nekem egyszerre tették a kettőt, így volt ennyire rossz. Ha csak a felsőt teszik, az lehet, hogy nem lesz vészes. Meg még a harapásemelő amihez kell idő, míg megszokja az ember, én azt is azonnal kaptam.

Kivételek mindig vannak, hallottam olyanról is, akinek semmilyen fájdalmat nem okozott, vagy akár kellemetlenséget.

2022. máj. 31. 22:42
 4/10 A kérdező kommentje:
Csak a felső fogszabályzót teszik fel. És akkor lehet hogy inkább későbbre kérek időpontot.
2022. jún. 1. 07:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Én dühöngtem amikor először ettem vele de biztos hamar megszoktam, nem is emlékszem rá
2022. jún. 1. 19:01
 6/10 anonim ***** válasza:
58%
én inkább a tábort mondanám le, hogy őszinte legyek. Hónapokat csúszna az egész, ha állami fogászat, ha magán, akkor is min 1 hónapot.
2022. jún. 2. 11:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Azért nem biztos, hogy hónapok, nekem a feltétel előtt 1 nappal a bölcsességfogam helye begyulladt, és felhívtam az orvost, hogy probléma-e, és mondta, hogy menjek el, megnézi, és ha probléma, akkor eltoljuk 1 héttel. Persze ez magán volt, lehet államiban tényleg sok idő az új időpont, meg orvosa válogatja, csak azt mondom, hogy egy kérdést megér. Ha esetleg tényleg hónapokat kell várni, akkor én bevállalnám mindkettőt, ha csak a felsőt teszik fel, az lehet, hogy nem lesz annyira vészes. De ezt nyilván a kérdező tudja, hogy neki mennyire fontos pl a tábor, vagy mennyire fér bele, ha kicsit később kapja meg a fogszabit. Nekem 1-2 hét beleférne, az már nem számít sokat.
2022. jún. 2. 17:42
 8/10 A kérdező kommentje:

Igazából eléggé fontos ez a tábor számomra, egyrészt mert már befizettük és drága volt, másrészt meg az osztályommal még sosem aludtam ott sehol a 8 év alatt, és ez lenne az utolsó lehetőségem. Szóval szerintem mégsem mondom le az időpontot mert lehet utána adna 1 hónap múlva, de valszeg akkor is lenne valami program.

És reménykedek benne hogy nem fog annyira fájni, meg hogy azért fogok majd tudni enni valamennyire.

2022. jún. 2. 18:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Kerdezd azert meg, mert ha fajdalmaid lesznek es nem tudsz enni, nem fogod elvezni a tabort.

Ha 1 honap mulva kapsz idopontot, az meg semmi, annyit lehet varni.

2022. jún. 2. 18:41
 10/10 A kérdező kommentje:
Hát igazából a tábornak már rég vége, nem haltam éhen, nem fájt brutálisan, szóval minden tök jó volt.
2022. júl. 20. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!