Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez vajon mi lehet a fogamon?...

Ez vajon mi lehet a fogamon? (kép)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pénteken voltam fogkő leszedesen, és utánna megneztem a fogam, és ezt láttam a felső fogam, hátsó oldalán, de csak az elsőkon.

Mi lehet ez? Lelehet szedetni? Ha fogkő lett volna, biztos levettek volna gondolom.

Mire tippeltek mi lehet ez? És hogyan szedethetem le?

Köszönöm a válaszokat

[link]

2022. máj. 15. 19:53
1 2
 11/17 anonim válasza:
Legrosszabb esetben szuvasság van a kompozit mellet, akkor csere, de akkor is el kell távolítani azt ami benne van.
2022. máj. 15. 22:16
 12/17 anonim ***** válasza:
Amikor fogszabid volt, felül belül mi volt? Fémdrótot ragasztottak fel oda, miután leszedték a bracketeket?
2022. máj. 15. 22:20
 13/17 A kérdező kommentje:

Volt alul felül fogszabalyzom.

Azokat leszedtek és csak a felső fogsorom belsejen volt drót igen. Azt is leszedte,de úgy látszik nem jól... :(

Fúrni? Hogy értve fúrni? Rendesen furni amihez érzéstelenítés kell, és rohadtul fáj? 😅 Jaj..a fogam külső felén is vannak "furcsasagok, mint pl sárga foltok. Hiába voltam feheriteni.. Azt is csak furni? A jelenlegi orvosom egyenlőre csak a gyökérkezeléssel foglalkozik.

Jelenleg ott tartok hogy :

Alsó bal6-ost kigyokerkezelte, jelenleg van benne 1 ideiglenes tömés, csütörtökon tesz bele csapot, (?) arról mintát, és arra korona.

Azelőtt pedig a jobb alsó 4-est gyökérkezelte(azt se tudtam róla hogy rossz, de hát ő az orvos ugye.) abba is tett valami ideiglenes tomest, ami tegnap kiesett. Azzal nem tudom mi a terve, de a gatyam lassan rámegy 😅

Jaj és persze most mind a két oldalt faj/kellemetlen hogy enni se tudok nagyon 🙄.

2022. máj. 16. 01:54
 14/17 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyen a fogam, nem tudom mennyire látszik így..

Előtte hófehér fogaim voltak,miután leszedtek a fogszabalyzot ilyen maradt( rohadt drága volt, maga az orvos is nemcsak a fogszabalyzo.) Előtte fehér és görbe volt, most egyenes(ebb) de sárgas.. Ez hogyan lehet újra fehér? :( persze, szépen lassan mindent, de azért jó lenne valamiféle tappont hogy lehet ez még fehér, normális kinézetű vagy sem. Gyűlölök mosolyogni emiatt 😪

2022. máj. 16. 02:06
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem kell érzéstelenítés. Nem a fogadba belefúrni kell, hanem azt az anyagot elfúrni, ami a drótot tartotta.

A gyökérkezelés nyilván sürgősebb, mint szirszar elszíneződések.

2022. máj. 16. 07:07
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Megemlitem az orvosnak ha megyek 😊

Igen persze fontosabb, de ez sem utolsó szempont hogy leszedje ezt a szart. Rohadtul zavar 🥺.

2022. máj. 16. 09:59
 17/17 anonim válasza:
100%
Én meg röntgenes vagyok, és én se látnék többet.
2022. máj. 16. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!