Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez vajon mi lehet a fogamon?...

Ez vajon mi lehet a fogamon? (kép)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pénteken voltam fogkő leszedesen, és utánna megneztem a fogam, és ezt láttam a felső fogam, hátsó oldalán, de csak az elsőkon.

Mi lehet ez? Lelehet szedetni? Ha fogkő lett volna, biztos levettek volna gondolom.

Mire tippeltek mi lehet ez? És hogyan szedethetem le?

Köszönöm a válaszokat

[link]

2022. máj. 15. 19:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Menj el egy normális fogorvoshoz!
2022. máj. 15. 19:57
 2/17 anonim ***** válasza:

Huhh, úgy látom el sokáig nem szedetted le a fogköveket.

Egyébként meg keress egy olyan fogorvost aki informál a fogad állapotáról!

Ez így sehogy sincs rendben.

2022. máj. 15. 20:03
 3/17 anonim ***** válasza:
69%
Ez fogkő
2022. máj. 15. 20:13
 4/17 anonim ***** válasza:
45%

3# NEM. Ez nem fogkő.

(keresd fel a szemészedet)

2022. máj. 15. 20:17
 5/17 anonim válasza:
100%
Ez kompozit tömőanyag körben elszíneződve. Fogtömés, vagy ha belső íven volt fogszabályozód/retainered, és nem távolították el a tappancsokat rögzítő kompozitot, a szélén pedig megült a lepedék. Sópolír hozza le, illetve ha fogtömés, úgy a tömés újrapolírozása, ha brackett ragasztó, akkor annak a teljes eltávolítása.
2022. máj. 15. 20:22
 6/17 anonim ***** válasza:
Wazz, micsoda távdiagnózisok 🤭😳
2022. máj. 15. 20:26
 7/17 anonim válasza:
100%
Fogorvos vagyok, tükörben sem látnám jobban, de még röntgenen sem látnék ezekből ennél többet. (5 voltam)
2022. máj. 15. 20:30
 8/17 anonim ***** válasza:
0%

7# Hát ha röntgenen sem látnál ezekből többet, akkor vagy hazudsz vagy add vissza a diplomád!

(esetleg írd meg hol vagy található hogy véletlen se menjek oda)

De lehet, hogy már rosszul látsz.

2022. máj. 15. 21:14
 9/17 A kérdező kommentje:

Volt régen fogszabalyzom, de nem nézegettem belül a fogam 😱

Röntgenen voltam, igaz van 2 gyökérkezelésre várt fogam (már megvan).

Szóval ha fogszabalyzo maradvány, akkor az lejon sopolirral? A lényeg hogy eltavolithato akkor. Én már mindenre is gondoltam de erre nem 🙄 köszönöm ötös!

(és megfogom kérdezni a fogorvost is természetesen, de addig is jó tudni mivel állok szemben.

2022. máj. 15. 21:26
 10/17 anonim válasza:
100%

Ha fogszabi maradvány, nem jön le sópolírral, akkor le kell fúrni a maradék kompozitot.

#8 Egyrészt a röntgensugár iránya miatt nem látnék többet, másrészt a röntgen csak egy bizonyos százalk fölött mutatja ki a keményszöveti veszteséget (utalok ezzel az esetleges fogszuvasodásra). Magát a tömőanyagot természetesen látni, de azt látni itt is. Benned esetleg egy radiológust tisztelhetek, hogy ennyivel jobban tudod?

2022. máj. 15. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!