Ha kiesik a vérdugó/alvadt vér foghúzàs utàn mi a teendő?
Figyelt kérdés
Ma húztàk a fogam(11:45kor) de még mindig vérzik, félek, hogy elvérzem. Az orvosnàl szépen megalvadt a vérem azt mondta, de haza jöttünk és még szivàrog. Nézem tükörben, de nem tudom eldönteni,hogy az most alvadàs vagy sem. A fogam gyökérkezelt volt,de körülötte az íny be volt gyulladva. Vettem be algopirint meg nyeltem pàr sültkrumplit, is a fejem az fel van polcokva vagy 4 pàrnàra. Nem tudom mi csinàljak, nagyon pànikolok a vérzés miatt. Sajnos màr nem rendel a doki, így nem is tudom megkérdezni.2022. ápr. 19. 15:32
1/5 anonim válasza:
Harapj rá erősen egy gézlapra (ha nincs akkor tiszta zsepire, közben nyeld a nyáladat!) - ha átvérzik, akkor kérdés nélkül irány bármilyen dokihoz: másik műszakos fogorvos vagy háziorvos (ha ebből se rendel éppen a sajátod, akkor szintén másik műszakos vagy ügyelet). Első körben vérzéscsillapítót raknak rá, ha ettől sem múlik el fél órán belül, akkor vagy összevarrják/kauterezik helyben vagy sebészetre küldenek vele.
2/5 anonim válasza:
Ahogy írták,harapj rá egy gézcsomóra,és el fog állni a vérzés.
Nem fogsz elvérezni,ne parázzál.
3/5 A kérdező kommentje:
Még mindig szivàrog. Hívtam az ügyeltet szerintük ez normàlis 1-2 napig. Kétségbe vagyok esve nagyon. Enni inkább nyeltem meg kicsiket haraptam tudtam ma pár falat sültkrumplit. Viszont alvással, fogmosással bajban vagyok.
2022. ápr. 19. 21:14
4/5 anonim válasza:
#1 vagyok
A szivárgás az normális, akkor van baj (ahogy írtam), ha az összeszorított gézlap folyamatosan átvérzik.
Fogat mosni kell (sosincs kivétel, csak foghúzás után 6 órán belül), a többi fogat nagyon alaposan, a seb környékén pedig óvatosan, a sebszéltől kifelé mozdítsd a fogkefét. Érdemes újat bontani ilyenkor. Az öblögetést, szívogatást pedig felejtsd el: a fogkrémet a csap fölött csak engedd kifolyni a szádból.
Alvásnál pedig legyen kicsit magasabban a fejed.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi nagy nehezen megoldottam a fogmosást , de sajnos nem volt új fogkefén a nagy idegességbe elfelejtettem venni,de majd holnap veszek egyet. Igazàból tudom nem szabad,de én lenyeltem a fogkrémet, nem volt jobb ötletem remélem nem lesz bajom tőle. Talàn màr enyhül a szivàrgàs is, de nem tudom, ha holnapra sem lesz jobb akkor felhívom a dokinőt.
2022. ápr. 19. 22:35
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!