Szájvízből van értelme "drágákat" venni?
Pl. oral-b, listerine, colgate literje olyan 1900-2000re jön ki, a dm-es, rossmanos, lidl-ösé meg 900-1000 ftra.
Azokbó is kapható total-care, meg minden féle. A dm-eset luxemburgban gyártják, szóval nem is lehet annyira gagyi
Ugyan úgy nem érdemes mint a drága fogkrémet venni.
Semmivel se tud többet mint a legolcsóbb.
Inkább az a kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán szájvizet használni.
1. A mechanikai tisztítást egy folyadék varázsütésre nem tudja elvégezni. Paraszti logika: attól hogy vizet locsálsz a ruhádra még nem jön ki a folt, ki kell súrolni a patakparton vagy a mosógépben.
2. Ha alapból jól mosod a fogad és nem hagysz ki egy felületet se (fognyak, fogközök fogselyemmel vagy interdentális kefével), akkor csak felesleges pénzkidobás a szájvíz. Inkább vegyél belőle több fogselymet és cseréld gyakrabban a fogkefédet (minimum 3 havonta szükséges, de az összes fogorvos/asszisztens kollégám havonta cseréli).
3. A szájvizeknek leginkább csak bizonyos esetekben van igazán hasznuk, mint például ínygyulladás, parodontózis, ínysérülés, fogászati kezelések előtt/után, vagy a szájflórát érintő alapbetegség esetén (pl. cukorbeteg). Amúgy teljesen felesleges.
Értem.
Fogkefémet kb 2 havonta cserélem (oral b elektromos)
Mióta a férjem tényleg rendesen, napi 2-3x mos fogat és szájvizet is használ (olcsót), szinte csak ellenőrzésre megy az orvoshoz. Pedig előtte folyamatosan valami baja volt, rengeteg a tömött vagy pótolt foga. A fogselyem használatára nem tudtam rábeszélni, se a fogkőleszedetésre.
Az én meglátásom szerint arra jó a szájvíz, hogy kinyírja a bacikat ott is, ahova a fogkefével nem érsz el. Meg ugyanezért kell fluorid a fogkrémbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!