Akinek van már tapasztalata, mennyi egy fogszabályozás teljes költsége körülbelül, az elejétől a végéig? (alsó, felső fogsor) Illetve mennyi ideig kell viselni a fogszabályzót, milyen egyéb költségek merülhetnek még fel??
Szia! Nekem kb 200K volt mindennel együtt! A felső fogszabim másfél évig volt fent,az alsó 10 hónapig.
Először csinálnak egy panoráma röntgent utána 2x kell számítani mintavételre(fogszabi előtt és után hogy meg tudják csinálni az éjszakai fogszabit). Nekem plusz pénzt kért el azért is hogy havonta állított rajta…Ja és 18 év alatt csináltattam.
Én már elmúltam 18, amikor megkaptam. Nekem 4 éve rakták fel a felsőt, 100.000 maga a készülék, havonta járni állítani, ami 5-10.000. Volt két műtétem is 50-50.000, de ez egyedi eset volt, mivel a két szemfogam az ínyem alatt volt és így kellett a fogszabályzóhoz rögzíteni.
1 éve rakta fel az alsót, ami 190.000, szintén havonta állítani 5-10.000. És még járnom kell minimum egy évet.
Egyéb költség lehet esetleg műtét, ami nagy kiadás, de kisebbek is lehetnek pl. rugó, nyúl felhelyezése, de ezek pár szár forintos tételek (nekem legalábbis annyi volt).
Valamint szerintem fontos, hogy legyen otthon viasz és fogköztisztító kefe. Ezek sem nagy kiadások, de a fogaidat mentehetik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!