Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzósok! Hogyan...

Fogszabályzósok! Hogyan viselitek a fogszabályzót? Ugye, hogy nagyon fáj? (Lent több kérdés. ) *

Figyelt kérdés
Ma rakták fel, addot hozzá ilyen kis gumikat az orvos, azt mondta ezek 1 hét után elhasználódnak, és nekem kell majd cserélgetni (beakkasztgatni). Nektek is így volt/van? És egyébként folyamatos a fájdalom? Sose enyhül? Légyszi tapasztalatokat írjatok, vagy a saját történeteteket. Köszönöm :)
2010. szept. 14. 10:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Most kaptál fogszabályozót és már gumiznod is kell?
2010. szept. 14. 11:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen. Mert ezt később kéne? :O Már fel is rakott 4 darabot.
2010. szept. 14. 11:28
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem lassan 3 hónapja van fent a fogszabályozóm. Hosszú a történetem,de 4 fogamat húzták ki,mikor már a fogszabályozó meglazította őket.Az sem volt fájdalmas, semmi extra nem volt.Azóta 4 szer voltam állíttatni a fogszabin, eddig egyszer sem fájt.Az első fogaim most elég lazák úgyhogy harapni nem tudok,de a többivel nincs semmi gáz. A fogaim nagyon csúnyák és ferdék voltak,de így 3 hónap után már majdnem jó helyen vannak és a kihúzott fogak helye már nem is látszik mert a mellette lévők már bekúsztak a helyére=)

Én jól elvagyok vele tehát, semmi fájdalom,semmi érzés nincs=) És te milyen gumit kaptál?Én semmi gumifélét nem kaptam még:O

Az alsó fogsoromon ilyen kis rugófélék vannak összehúzónak de ennyi.

2010. szept. 14. 12:27
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem fájtak a fogaim amikor feltette, 3-4 napig, de azóta simán elvagyok vele, igaz még nem húztak rajta. 2 hónapja van fent, október 1-jén megyek húzásra :) Itt-ott még mindig megfájdul valamelyik fogam (most is fáj az egyik) de nem vészes, csak ha megnyomom, akkor érzem. A gumikat neked kell rakosgatni??? Arra gondolsz, amelyik ilyen szürke, vagy színes gumi és a brekettre rakják rá? Te jó isten, nekem még egyszer sem volt cserélve rajta a gumi...
2010. szept. 14. 12:50
 5/12 anonim ***** válasza:

Hát én több, mint 16 hónap után kaptam gumikat, általában a kezelés közepe/vége felé szokott kelleni. Ilyenről még nem hallottam, hogy rögtön az elején kell, persze ez nem jelenti azt, hogy nincs is ilyen. :)

Nekem alapból az nagyon fáj, ha beteszem a gumikat, én el sem tudom képzelni, hogy esetleg kibírtam volna azzal a fájdalommal együtt, amit a fogszabályozó felragasztása okoz.

Nekem most folyamatos a fájdalom a gumik mellett... de volt már, hogy olyan alakzatban kellett gumizni, amit meg meg sem éreztem.

2010. szept. 14. 12:51
 6/12 anonim ***** válasza:

Ezekről a gumikról van szó:

[link]

2010. szept. 14. 12:53
 7/12 A kérdező kommentje:
Azt hiszem feszítőguminak hívják. Azt kell ráakasztgatni minden oldalról a gyűrűkre és a szemfogakra és így húzza a fogaimat. Egyébként nekem is 4 fogamat húzták ki.
2010. szept. 14. 12:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Jesszus, és 4-et kell betenned? Nekem eddig a legtöbb 3 volt. :-O
2010. szept. 14. 12:54
 9/12 A kérdező kommentje:
Igen azokról van szó :D Hát felül is kettőt meg alul is kettőt. Egyébként én máig nem si tudtam, hogy ez a gumizás is része a szabályzásnak :O Azthittem, hogy a dróton fog folyamatosan állítgatni a fogorvos, és így húzza majd a fogaimat amerre kell.
2010. szept. 14. 12:56
 10/12 anonim ***** válasza:

12:50 vagyok

Jáááájjj, most már értem. Nekem most még csak felül van fogszabi, de még most ősszel felteszik lentre is. Erről még én se hallottam, de így most már jó tudni :)

2010. szept. 14. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!