Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ha tömték a fogamat, és...

Ha tömték a fogamat, és folyamatosan fáj, majd kiderül hogy gyökérkezelés kell, akkor az az orvos hibája is részben, hogy nem vette észre?

Figyelt kérdés

Majd 30ezret fizettem egy tömésért, folyamatos faj már hetek óta, állítólag gyökérkezelni kéne, ami lesz vagy 40-50 ezer ft.

Tehát kidobtam 30at így az ablakon, nem röntgenezte meg a fogorvos előtte, se utána, csak betömte.

Ilyenkor szokott lenni valami beszámítás/jóváírás, vagy ugyan úgy ki kell fizetni a kezelés árát?

2022. márc. 18. 14:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Ideget kiszedte, gyogyszerezte, és kiderul hogyan tovább, most várni kell. Ha jó, jön a gyökértomes.

Hát nem azert de a ragofelszines dolog nekem nagyon érdekes. Hogy amiatt fájjon? Én nem hinném el neki...

Dokim is azonnal gyokerkezelte mikor mondtam mi a helyzet. Egy tömött fognak nem szabad tovább fajni mint nagyon max 1 hét.

Az lesz a gondod, mint nekem, túl közel van a tömés a fogbelhez.

2022. ápr. 12. 10:40
 22/27 A kérdező kommentje:

Lehet igazad lesz, de már annyira unom az egészet, hogy megszoktam, ha keményet eszek, inkább a másik oldalon kezdem el rágni :D

MEnnyiért csinálja a gyökérkezelést?

2022. ápr. 12. 11:16
 23/27 anonim ***** válasza:

Itt olcsón.

15k volt az első ülés. Meg egy lesz ha minden jól megy.

Máshol ez duplája is lehet.

2022. ápr. 12. 11:23
 24/27 A kérdező kommentje:
itt vagy 60k lenne. Sok szerencsét, remélem megoldja a gondodat! Ha befejezték, leírhatnád hogy milyen lett :)
2022. ápr. 12. 12:00
 25/27 anonim ***** válasza:

Persze, írni fogok.

Én már úgy vagyok, nem érdekel az ár (de nem vagyok gazdag egyáltalán), csak OLDÓDJON MEG AKÁRHOGY, mert pontosan 2 éve van ez a gondom...

"Lehet igazad lesz, de már annyira unom az egészet, hogy megszoktam, ha keményet eszek, inkább a másik oldalon kezdem el rágni :D"

Bármit csinálj, csak ezt ne. Hidd el, az életminőséged megy rá. Én észrevettem, amióta én is ezt tettem, egy rakás ételt kihúztam az étlapomról (pl imádtam a müzlit, de már ezeréve nem ettem), romlott az étkezési szokásom, és ha nem is feltűnően, de megkeserítette a mindennapjaimat....

Volt, hogy fagylaltot vagy hideg italokat kellett félretennem teljes nyáron, egy fagyizóba sem mertem bemenni vagy rettegve, nehogy rázendítsen.

Nekem ez nem pálya.

Végigcsinálom a gyökérkezelést, ha valami csoda folytán MÉG EZ SEM válna be, akkor ki fogom húzatni, és valahogy összespórolok egy implantátumra.

Mert az, hogy válogatnom kell az ételeket/italokat, figyelnem kell a fájdalmat, rettegni rá ne harapjak egy picit keményebbre, nálam már nem játszik, mert beleuntam, de nagyon.

Te is próbáld meg, hogy nem törődsz bele, és ütöd a vasat, nehogy rosszabbra forduljon. Lehet aztán megoldódik neked most, hogy igazított a felszínén, de őszintén én laikusként azt mondom, kizárt... Bár ez szuper lenne, mert a gyökérkezelés az mindig már egy második lépés az utolsó előtt (húzás), de természetesen ez sem érdekel már engem, ha ez megoldja.

Egyébként nagyon "aljas" egy fog az enyém, 3 héttel ezelőtt úgy fájt, hogy fetrengtem, csapvizet is alig bírtam meginni, erre kezelés előtt 1 hétre teljes lecsillapodott.

De én bízom a gyökérkezelésben, hisz ez az utolsó megoldás a megtartásra :(

2022. ápr. 12. 13:24
 26/27 A kérdező kommentje:

Jah, hát ennyire nem hat rá azért a szokásaimra, hála az égnek.

Pl ezektől fáj: szotyi, kemény cukor kettéharapása stb :D

2022. ápr. 12. 14:49
 27/27 A kérdező kommentje:
helyzetjelentés: már simán elrágom a mogyorót, szotyit mindent, csak hangyányit fáj amikor hirtelen ráharapok ezekre, de amint elkezdem rágni elmúlik.
2022. máj. 5. 15:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!