A magyaroknak a szegénység miatt rossz a foguk?
Többségében igen. De az sem kizárt, hogy 20-30 évvel ezelőtt szereztek iskolafogászaton olyan rossz élményeket-fájdalmakat, ami miatt rettegnek a fogorvostól. Sokaktól hallom, hogy "inkább a halál, minthogy fogorvoshoz menjek".
Nem lehet pontosan tudni.
1, igen, európában kb a legrosszabb a fogazatunk állapota.
3, ebben van valami, én is emlékszem, amikor vittek minket a helyi sztk-ba, gyönyörű düledező épületben, idegbeteg kinézetű fogorvoshoz.
4.
Akkor végérvényesen kiderült: a családom biztos nem magyar.
Apósom kinevetett, hogy alaposan ápolom a lányom tejfogait.
Azt mondta, hogy az a sorsuk, hogy elromoljanak és kihulljanak.
No komment...
Az én lányom fogai egészségesen fognak kihullani! Egy pötty nincs rajtuk. Nem kínzom, de egy 1500Ft-os Curaprox fogkefe nálam belefér. És az esti alapos fogmosás.
Most 6 éves a lányom. Nem akarom azt neki, amit én átéltem kiskoromban. Állítólag a hajam téptem a fájdalomtól!
Azért rosszak a fogak, mert Magyarország a 3. legkövérebb ország a világon. Nem a szegénység miatt, mert a nálunk jóval szegényebb afrikai ázsiai országokban gyönyörű szép egészséges fogaik vannak az embereknek.
A túl sok cukrozott étel, ital miatt mennek tönkre idő előtt a fogak.
8!
Mint írtam, 1x mosom a lányom fogát. Este. 1 pici lyuk sincs rajta, most voltunk fogdokinál más miatt.
Elég a napi 1 nekem is. Csak az legyen alapos. Nekem sincs tömött fogam 1 sem. Egy hármas koronám van, az is baleset volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!