Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tényleg lehet halálos egy...

Tényleg lehet halálos egy fogfájás?

Figyelt kérdés
Nagyon fáj már hetek óta az egyik fogam de semiképpen sem szeretnék elmenni fogorvoshoz, előzőleg volt egy félresikerült műtétem, és ott megfogadtam hogy sosem fogok ilyesmiket csináltatni, viszont nézegettem a neten információkat a fogprobélmára és többen is írtak hogy kezelni kell mert halálos is lehet, ez mennyire igaz?

2022. febr. 15. 10:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
15%
Nekem évek óta be van gyulladva. Állandóan vért köpök, és néha beszélni se tudok rendesen a dagadástól. Az állandó kamillás öblögetés, aloe Vera rágcsálás, és a gengigel gél leviszi a súlyos gyulladást, de idővel úgyis kialakul máshol. Fogorvoshoz én sem megyek. Meghalni meg nem haltam meg, hiszen itt írok. Már több fogam ki is esett, mert annyira ráterjedt a gyulladást. Ha tud szerezni az ember ópiátos fájdalomcsillapítót az megszűnteti a fájdalmakat is.
2022. febr. 15. 11:18
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Fogorvos vagyok, úgyhogy gondolom biztos nem lesz hasznos ez a válasz.

Igen, lehet halálos, bár szerencsére elég ritka, nagyon el kell ahhoz hanyagolni, esetleg nagyon le van gyengülve az immunrendszer. Kezeletlen fogazat talaján kialakulhatnak gennyes gyulladások is. Ez eddig még pont nem is ritka, mindennap jönnek ilyen emberek, tályoggal, akár csonthártyagyulladással. Gond akkor van, ha a gennyes folyamat továbbhalad a szövetek között, kialakul az ún. phlegmone állapota - ez már kórházi ellátást igényel intravénás antibiotikumos kúrával, mert a szövetek közötti virtuális terek kapcsolatban állnak lefelé a mellüreggel, felfelé az aggyal. Minden évben van Magyarországon legalább egy olyan versenyző, aki így hal meg, például agytályogot kapott. 4 éve praktizálok, eddig csak egy phlegmones betegem volt szerencsére, mert addig azért többször van az a fájdalom, amivel már eljön az is, aki nagy ívben kerül minket, plusz a feldagadás azért a legtöbb embert megijeszti. Volt olyan, aki inkább "esztétikai" okok miatt érkezett, nem akart ilyen arccal munkába menni. Mondtam is neki, hogy jól tette, mert nagyon rossz állapotban van.

Kérdező: én erre semmi mást nem tudok mondani, minthogy ez neked fontos, nem nekem, vagy a te fogorvosodnak. Senki nem fog gratulálni, ha mentővel kell vinni a sürgősségire azért, mert te csak azért sem mész el. Teszem hozzá, aki olyan rossz állapotokat őriz a szájában, hogy esetleg ilyen szituációt teremtsen, az nincs abban a helyzetben, hogy a fogorvosokat hibáztassa a félelmeiért, ott nagyon nagyon el kell hanyagolni mindent, az ilyen ember ha lát is fogkefét, akkor is elmegy mellette a Tescóban, méterekről bűzlik a szája, és nyilván külsőségekben is mondjuk úgy, vagabond megjelenésű.

2022. febr. 16. 13:35
 13/13 anonim ***** válasza:
38%

12, Nem pontozunk le (legalábbis én) mert ez így van ahogy leírtad.

Viszont ahogy írod is nehéz ebbe belenyekkeni.

A másik hogy pl én személy szerint amikor ilyen dudorok nőnek, akkor belebökök steril tűvel, és kinyomkodom azt a fehér löttyöt ami benne van. Szerintem így nem tud tovább terjedni. Utána pedig aloe verával fertőtlenítem. Nekem túl sokáig nincs is rajta gyulladás, csak pár hétig. Viszont újra-újra visszatér, mert tiszta fogkő a fogam. A lényeg hogy ha ki van nyomkodva a genny, vagy a belseje akkor szerintem nem tud vérmérgezést okozni. (Bár egyébként van amikor olyan púpok nőnek csak rajta, és nincs benne semmi (csak vér) ha tűt bökök bele.)

Mindegy a lényeg hogy visszaolvasva valóban hülyeséget írtam. Nem akarok senkit arra buzdítani hogy az én példámat kövesse. Nekem problémáim vannak az életben (pl drogfüggő vagyok) amik miatt minden nap készen állok a halálra. Viszont nem ez lenne a normális hozzáállás.

2022. febr. 16. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!