Nagyon fáj már hetek óta az egyik fogam de semiképpen sem szeretnék elmenni fogorvoshoz, előzőleg volt egy félresikerült műtétem, és ott megfogadtam hogy sosem fogok ilyesmiket csináltatni, viszont nézegettem a neten információkat a fogprobélmára és többen is írtak hogy kezelni kell mert halálos is lehet, ez mennyire igaz?
Én olyat is ismerek, akinek nem fájt a foga, mégis meghalt. Szóval ha van fogad, az már magában marha halálos.
De amúgy igen. Egy jó kis kezeletlen gyulladás, mikor a fejed is feldagad, és a bacik elárasztják a véráramod, simán végez veled. De hát nem kell itt mindenkinek megélni az átlagéletkort. ÉS amúgy is, ezzel te lehetsz az első hazai Darwin-díjas idén. Én szurkolok neked.
2022. febr. 15. 10:06
2/13 anonim válasza:
Teljesen. Sajnos muszáj lesz egy jó fogorvost keresned. A fog belsejében olyan fertőző góc alakulhat ki, amihez az immunrendszer nem fér hozzá.
2022. febr. 15. 10:06
3/13 anonim válasza:
Te az a fajta vagy, aki magára hívja a mentőt, ha köhög kettőt?
2022. febr. 15. 10:07
4/13 anonim válasza:
És hogy lehet halálos a fogfájás? Max azt tudnám elképzelni, hogy kezeletlen súlyosan elhangolt tályogból lehet nagyobb baj. Amúgy meg ne higgy el mindent amit a neten olvasol.
2022. febr. 15. 10:12
5/13 A kérdező kommentje:
Olyat hallottam hogy a fájdalom felment az agyáig és meghalt
2022. febr. 15. 10:15
6/13 anonim válasza:
Na a te agyadig biztos nem fog felmenni 🤣
2022. febr. 15. 10:17
7/13 anonim válasza:
Na ez így ebben a formában baromság. Még ha azt mondták volna, hogy a fertőzés terjedt az agyáig, bár ahhoz durván el kéne hanyagolnia a problémát.
2022. febr. 15. 10:17
8/13 anonim válasza:
Annyiban igaz, hogy egy kezeletlen gyulladt fog által okozott szepszis vezethet halálhoz.
És mondjuk a kérdező tipikusan olyannak tűnik, aki a mentális problémája miatt képes annyira elhanyagolni a problémát, hogy így érjen véget.
2022. febr. 15. 10:20
9/13 anonim válasza:
#3 vagyok. Cinikus voltam és meglátszik a válaszom értékelésemben, bocsánat.
Szóval van olyan gyulladás elhalt fogak körül, ami nem marad helyben a fog gyökerénél, hanem akár az agy, akár a mellkas felé terjed. De ez ritka, és ha ilyened lenne, elég rosszul is lennél.
Ennek ellenére ha fájdogál egy fogad, a félelmed ellenére kérjél időpontot fogorvoshoz!
2022. febr. 15. 10:23
10/13 anonim válasza:
Nem maga a fájdalom a halálos, hanem a gyulladás ami átterjedhet az agyra vagy a szívre. Csak gratulálni tudok, ha vki ezt képes megvárni, és még bele is halni a XXI. században. Miközben a foghúzás teljesen fájdalommentes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!