Miért viszik sokan magán orvoshoz a gyereküket fogszabályoztatni?
1. Jobb ellátást remélnek. Valójában ez jobban orvosfüggő, mint a finanszírozás módjától függő.
2. Kisebb várólista. A városomban nem is tudom hány hónap, mire sorra jutsz az állami fogszabisnál.
2, nem mondanám ugyanannak.
Meg a maganorvosok közt se mindegy, kihez mész , ki csinal szebbet
1. Kevesen vannak. Itt nálunk hetek/hónapok kérdésre mire kapok időpontot. Míg a fogorvos azt mondja, hogy "Holnap megfelel?"
2. Mindent egy körbe le lehet tudni. Röntgen, beavatkozás. Állami helyen össze-vissza küldözgetnek.
3. Luxus. Aki nem tudja megfizetni az nem megy oda. Aki meg ki tudja fizetni azzal meg valszeg szivesebben is vársz a váróban, mint egy büdös alkesz emberrel vagy a hobbi kórház látogató nyugdíjassal.
Nálunk az iskolai fogászati szűrésen minden másodikos gyerek kapott papírt, hogy fogszabályozás szükséges. Nekem furcsa volt, hogy 8 évesen fogszabályozni akarnak, elvittem magán gyerekorvoshoz, annyit mondtam neki, hogy éves kontrollt szeretnék. Megnézte a fogait, talált egyet, amit tömni kellett, és amikor mondta, hogy egyébként rendben, kérdeztem rá a fogszabályozásra. Kiderült, csak a fogváltás befejezése után van értelme nekilátni, és azt mondta, nem gondolja jelenleg, hogy szüksége lesz rá.
Az sztk fogászat egyszerűen csak le akarta húzni a szülőket. Ugyanis az összes állítás és hasonló ott is fizetős.
6, az első kettő sajnos nem igaz, magánnál is 1 hónapos várólista van, és nagyon profi röntgengépek nekik sincsenek.
a 3. igaz.
"Kiderült, csak a fogváltás befejezése után van értelme nekilátni,"
Ez hülyeség, vegyes fogazatban is van fogszabályozás. Vagy az orvos habitusa olyan, hogy nem szeret vegyes fogazatban fogszabályozni. Vagy a ti konkrét helyzetetekre gondolt, hogy ott nincs értelme még nekilátni a fogszabályozásnak.
Lehúzni meg azért sem akarnak titeket, mert ahogyan előttem írták, dugig vannak betegekkel.
Amugy tényleg nem egyforma minden fogszabalyzasi terv sem
Pl az se mindegy sokszor, hova teszik fogon belül fel..más lesz a mosoly.
Vagy nem biztos, hogy ásott orvos nem csak hagyományosan csinal, és annál már vannak jobbak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!