Normális hogy körzeti fogorvosom 3 hónappal későbbre adott időpontot fogtömésre?
B@ssza meg az Úristen a "magyaros" gógyitokat! Más, akinek nálatok sürgősebb lenne, de őszinte az időpontfoglaláskor, az nyugodtan várjon, de nektek most azonnal de rögtön kell az ellátás. Ennél már csak az nagyobb aljasság, amikor a mentőt kihívjátok, pedig két lábon is be tudnátok menni a kórházba.
Pontozzatok le nyugodtan, én amit mondtam, megmondtam.
12-es, fogorvoskent add vissza a diplomadat.
“Nálam például tegnap próbálkozott be egy fiatalember. Nem járt jól, ugyan éppen nem öltem meg a fogát, de egy ideiglenes tömést tettem bele, amivel ugyanúgy vissza kell jönnie, mert pár hét és kikopik, ráadásul az időpontjára mindenképpen hoznia kell az oltási igazolványát, hiszen anélkül nincs tömés, és amiről sejthető, hogy nincs neki (az egész családjának nincs) és amiről a tegnapi nap azt mondta, hogy hát pont azt otthon felejtette. Ne aggódj, megvannak a módszereink, mi sem most jöttünk le a falvédőről, nem kap semmivel sem hamarabb ellátást az, aki hazudik. ”
Komolyan szivatasbol tettel be neki ideiglenes tomest, amikor ugyannyiba telt volna normalisan megcsinalni... tapsolj magadnak, ugyes vagy es nagyon EMBERI 🙃
Egyebkent a kerdezo leirta, hogy 3 honappal kesobb kapott idopontot. Akkor mirol is beszelunk? Arrol meg mar nem is teszek emlitest, hogy egeszsegugyi dolgozokent diszkriminalod az oltatlanokat, noooooooooomalis?!?
Én fogorvosként azt mondom, hogy igazad van a #12-es kolléga hozzáállásával kapcsolatban, de neked sincs teljesen igazad!
1. Nem ugyanannyiba telik ugyanannyiba megcsinálni egy végleges tömést és ideiglenes tömést! A fúrást nem számítva, csak az ideiglenes tömés elkészítése 5 másodperc, rendes tömés énnekem mondjuk 20 perc. Az ideiglenes tömés egyik indikációja az időhiány, márpedig ha valaki időpont nélkül beállít, akkor az időhiány nagyon is fennáll, ha nem akar megcsúszni.
2. Ha egy sima töméssel megoldható a probléma, az nem sürgősségi eset. Sürgősségi kezelés a gyökérkezelés megkezdése, foghúzás, vérzéscsillapítás, stb.
3. Kormányrendelet szerint kell védettséget igazolni vagy érvényes igazolással vagy teszttel. Ha nem sürgős eset (lásd 2. pont), akkor örüljön, hogy kifúrták a szuvasodását ennek hiányában!
Magyarán a kolléga motivációi etikailag megkérdőjelezhetőek, de valójában máshol se kapott volna tömést, ha időpont nélkül betoppan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!