Vajon okozhatja-e pont a gyakori fogkrém használat, jobban mondva a benne található kemikáliák a fogszuvasodást/fog és fogíny romlást?
Megtanultuk már elég fiatalon, és sulykolják is az orvosok, hogy napi kétszeri fogmosás kell az egészséges fogakért.
Rólam azt kell viszont tudni, hogy furán fog hangzani, figyelj:
Két hetente 1 alkalommal mosom meg a fogamat.
Emellett egyetlen szuvas, vagy beteg fogam sincs.
Illetve szájszagra sem panaszkodtak még soha (pedig sok bunkó körül megfordulok).
Egy fogdoki, akihez még évekkel ezelőtt küldtek el a suli keretein belül, az is meglepődött milyen szép fogaim vannak (akkoriban legalábbis, de nem hinném, hogy romlott azóta).
Én abba sem feltétlenül hiszek, hogy a régebbi időkben, amíg nem volt ilyen modern a fogápolás, rossz volt az emberek szájhigiénéje, mert hát ki tudja azt leellenőrizni igazán?
Esetleg ez inkább genetika, és örüljek, hogy így van nálam?
lehet, hogy genetikailag tökéletes fogaid vannak, MÉG!
Nem tudom, hány éves vagy, én szeretek fogat mosni, frissítő érzés. Engem állatok neveltek, és 13 éves koromig jóformán nem mostam fogat, aminek meg is lett a következménye, sok lyukas fogam lett, amiket mind megcsináltattam.
Ma már 2x mosok fogat elektromos fogkefével, 2x szájvíz, 1x fogselymezés este.
És amúgy az egy dolog, hogy te nem érzed, hogy szájszagod lenne, mert hozzászokik az ember a saját szagához, lehet a bunkók nem érzik maszkon keresztül :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!