Mit lehet tenni ebben az esetben? Valaki aki már tapasztalt hasonlót?
Figyelt kérdés
Nekem egy nagyon jó fogorvosom van, azonban egyszer 1-2 éve egy másikhoz kellett mennem mert azonnal szükség volt egy beavatkozásra, így az illető betömte a fogamat. De a tömés után még jobban fájt, mint előzőleg, aztán a fájdalom nem múlt,a fogam nagyon érzékeny maradt, ha egy kicsit megnyomtam már fájt is. Tegnapelőtt azonban nagyon erősen fájni kezdett, az segített, ha egész nap rágóztam, akkor nem éreztem fájdalmat. Ma reggel már a fájdalom megszűnt, de képtelen vagyok azon az oldalamon enni, ha hozzáérek a foghoz már sírok annyira fáj. Megnéztem, de nem lyukas. Ebből következtettem, hogy gyulladás lehet. Ezt mivel tudnám itthon a hétvégén kezelni? Össze sem tudom csukni a szám, olyan mértékű a fájdalom.2021. dec. 17. 15:41
1/1 anonim válasza:
Hujuj ezt te sehogy sem.
Két eshetőség van: vagy nagyon mély/nagy volt a lyuk - ezt mondania kellett volna a dokidnak - és tömés utáni érzékenységed van, HABÁR az nem szavadna, hogy egyenesen fájjon, max hidegre/rágásra lehet még érzékeny.
Másik: a szuvasodás elérte a fogbelet és gyökérkezelés szükséges.
Nekem mindig mondja tömés után a fogdoki, hogy ha már lenyugodott a tömött fog és utána fáj, azonnal menjek vele vissza. Mert addig még menthető kezeléssel a fog.
Ha nem múlik a napokban, vagy rosszabbodik, futás vissza, ne félj vele visszamenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!