Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 30 alattiak! Másnak is ennyire...

30 alattiak! Másnak is ennyire rosszak a fogai mint nekem?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok és már teljesen elkeseredett. Most fogják az 5. fogam húzni, van vagy 5 tömött és 1 gyökérkezelt is. Nem mondom, hogy tökéletesen vigyáztam rájuk míg fiatalabb voltam. De pár éve már azért figyelek rendesen, de csak romlik és romlik. Már teljesen depressziós is vagyok miatta.
2021. dec. 13. 21:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem. 45 vagyok, még egy fogamat sem húzták ki. Majd ki kell két bölcsességfogat húzni, de azokat sem azért mert rosszak, hanem azért mert útban vannak.
2021. dec. 13. 21:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Most látom, hogy a kérdés a 30 alattiaknak szól, akkor bocs a válaszért. Sajnos választ törölni nem lehet.
2021. dec. 13. 21:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Járj kontrollra, akkor időben észreveszik a gondot és könyebb megjavítani.
2021. dec. 13. 21:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen. Én 29 éves vagyok és 11 tömött fogam van. Egyet ki kellett húzni, de az soron kívül volt, a másik fogam mögé nőtt be. Ezen kívül az alsó bölcsesség fogaimat ki kellett műteni. Naponta mosom őket, fogselymezni is szoktam, azt nem naponta, mégis sárgák. Ismerek olyat, akinek napi 15 másodperc a fogmosás és mégis jók a fogai, nem sárgák.
2021. dec. 13. 21:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nagyon extrém módon befolyàsolja a genetika. Igaz hogy nem 30 alatti vagyok(36) de ennyi idősen is csak egyetlen lyukas fogam van, és az sem nagy lyuk. Fogmosàst napi egyszer végzek. A testvéremé is ilyen,apukàmnak 72 éves koràig 2 foga volt amit tömni kellett. De van olyan ismerősöm akinek 21 éves koràig minimum 5 fogàt ki kellett húzni, pedig naponta 2* mosta plusz szàjvíz. Anyai àgról örökölte, mindenkinek nagyon rosszak voltak anyai àgon a fogai. Ne legyél miatta depressziós, ha àpolod és mégis extrém módon romlanak az genetika és az ellen semmit nem tehetsz.
2021. dec. 13. 21:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Bár már 34 vagyok, de 16 voltam az első koronámnál, már ekkor húzáson és gyökérkezeléseken is túl voltam, tömésről meg ne is bestmzéljünk
2021. dec. 13. 23:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Az attól függ mi számít rossznak. Nekem vagy 8, vagy 10 fogam be van tömve, hirtelen nem is tudom. Még csak 24 éves vagyok, de már ennyi tömött. A fogorvosom szerint nagyon jók a fogaim, mert felszíni töméseim vannak csak. Hát nem tudom, ennyi idősen szerintem sok, bármilyen is legyen a tömés.
2021. dec. 14. 02:01
 8/9 anonim ***** válasza:

29 vagyok, a 4 alsó elől lévő fogak kivételével az ÖSSZES tömött (többszörösen), 5 gyökérkezelt és 3 hiányzik. Úgy hogy félévente járok ellenőrzésre 17 éves korom óta :DDD

De tök mindegy, hiába megyek, megnézik, minden ok.. és képes a fogam pár nappal ezután úgy begyulladni hogy a falat kaparom és rohanok a fogorvoshoz aki vakarja a fejét, hogy ez egy tök szép fog de hát ha begyulladt a fogbél akkor gyökérkezelni kell ez van.. illetve én minden apró szuvasodást megérzek. Volt hogy szépnek mondott tömést szedettem ki és akkor mondta a doki hogy valóban volt egy kis szuvasodás alatta de annyira pici hogy hogyan éreztem?? :D Páromnak meg az egyik fogán kilométeres lyuk van és nem fáj neki.

Szóval genetika abszolút.

Ja és mosom a fogam nyilván reggel-este, este fogselymezek és szájvizezek is. Letudok egy fogkezelést, kb 2 két hétig vagyok fájdalom nélkül és gyullad a következő. És fogalmuk sincs miért :(

2021. dec. 15. 16:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is nagyban genetika + hogy fiatalabb korodban mennyire vigyáztál rájuk, az is nagyon sokat számít. Nekem 29 évesen egy sem lyukas, fogkövem sem szokott lenni, sztem az előbb említett okokból.
2021. dec. 15. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!