Még van itt olyan aki nem kér érzéstelenítő fogorvosnál?
Eddig nem kértem és így borzalmasan fájnak a kezelések.
Valamit muszáj csinálnom hogy ne fájjon mert félek a tűtöl és nem akarom hogy szurkaljanak.
Érdekelne hogy van e még olyan aki nem kér, és mit csinál hogy anélkül ne fájjon a kezelés.
"Eddig nem kértem és így borzalmasan fájnak a kezelések."
Én meg süket vagyok és hangtechnikus akarok lenni, kb. ilyen szintű a kérdésed. Kérj érzéstelenítőt.
Mért nem mész pszichiáterhez?
Az, meg, hogy hosszú percekig, negyed óráig a falat kapard a fájdalomtól azért, mert nem bírsz elviselni 5 másodpercnyi, annál lényegesen kevésbé fájú szúrást, az irracionális hülyeség netovábbja. Egyébként a hipnózis az alternatíva, ha meg bírod fizetni.
Hala az egnek nem vagyok a magam ellensege es kerek.
Ki szereti amugy a tuket? Szerintem senki. Konkretan kb 10 masodpercnyi kellemetlen erzest (amig beszurja az erzestelenitot) elcserelsz 20-30–60 percnyi tomeny szenvedesre.
Gratulalok :D
Fogorvos vagyok. Egy kisebb tömésnél még meg szoktam kérdezni a pácienst hogy kér-e szurit, mert ha nem akar több órát zsibbadni, akkor lehet kibírja anélkül is az adott kezelést. Viszont van az a szint, amikor sajnos ez már nem kívánságműsor, az érzéstelenítő nem csak arra jó, hogy a fájdalmadat megszüntesse, hanem megelőzzük az esetleges baleseteket, hogy pl egy hirtelen váratlan fájdalom esetén ne rántsd el a fejed reflexből, amikor 300.000/perc fordulattal pörög a szádban egy fúró. Ez nagyon nagyon veszélyes.
Alternatív megoldás a bódítás, már több magánfogászaton alkalmazzák, esetleg érdemes lehet olyan helyet keresni. Legvégső esetben altatás, de ez nagyon ritka, leginkább súlyosabb testi/szellemi fogyatékosoknál szokták alkalmazni klinikákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!