Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lennétek öngyik amiatt, ha...

Lennétek öngyik amiatt, ha protézist kapnátok?

Figyelt kérdés
2021. dec. 11. 10:59
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Ugye, csak trollkodsz?
2021. dec. 11. 15:03
 22/27 A kérdező kommentje:

szted, ha az öngyilkosságot fontolgatom, akkor trollkodás?

nagyon sokat agyaltam azon, h. mások ezt hogy tudják végigcsinálni, nekem ez hihetetlenül ijesztő és megterhelő

te ne trollkodj, ha kineveted a problémámat

2021. dec. 11. 15:15
 23/27 anonim ***** válasza:
Ez csak pénz kérdése, van aki direkt műfogat csináltat mert az szebb, persze jó pár millióba kerül.
2021. dec. 11. 16:10
 24/27 anonim válasza:
100%
41 évesen öngyilkosság a protézis miatt? 33 éves vagyok és alul felül kivehető protézisem lesz nemsokára. Ezért meghalni? Butaság. Nekem sem könnyű ennyi idősen fogak nélkül beesett arccal lenni amikor még az evés is nehéz mert nem tudok bármit megenni. De nem adom fel nem dobom el az életemet mert élni jó. Inkább ez mint a vakság mert az a legrosszabb dolog a világon.
2021. dec. 11. 16:14
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Kórházban voltam megvizsgáltatni a bütykőmet, mikor éppen előttem engedtek haza egy 23-4 éves, velem nagyjából egykorú lányt, akinek valami gép 4 ujját levitte az ügyesebb kezén. Érted, maradt egy hüvelykujja, meg a mutatóból egy kis csont, kb. úgy a fele. Ottvan előtte az élet, szép kis arca van és soha többé semmit nem tud már megfog i, írni, dolgozni, mert a domináns kezének annyi. Most továbbmehetnénk, kinek kell így? (azért csak bízok benne, hogy kell, de nyilván nehezebb ismerkedni, bármit, mindenki mindig akaratlanul is nézi szegénynek a csonka kezét). Akkor tényleg arra gondoltam, hogy inkább vagyok így, hogy minden 2. fogamon már héj van és a görögdinnyét is felkockázva eszem, de hogy minden máson megvan. Ha protkó lesz 10 év múlva, ez van. Egyébként azon gondolkodtam, hogy a kivehető talán még jobb is, mert a hidak és az implantok alá bemegy a kajamaradék és ott bűzlik ha azonnal nem mossa meg az ember. Akkor még minden barátokkal mekizés, vagy munkahelyi fél szendvics után 10 percig mossam, meg selymezzem? Nem tudom, de ez mégiscsak kevésbé éjt kétségbe, mintha egyszer szak, mondjuk nem tudnék többet járni.
2021. dec. 11. 18:19
 26/27 anonim ***** válasza:

Itt igenis a fejedben van probléma.

Először is, akinek állítólag olyan alapbetegsége van, ami miatt elveszítette a fogait, annál soha fel sem merül implantátum. Azért írom, hogy állítólag, mert sokszor olyan betegségekre akarják rákenni az emberek a szájüregi állapotukat, aminek köze nincs.

Másrészről: ennél jóval komolyabb problémák is vannak az életben, mégsem dobja el mindenki automatikusan az életét azért, mert balesetben elvesztette a lábát vagy eltorzult az arca. Nyilván nem lennék boldog a tudattal, hogy protkóm van, de ha te emiatt öngyilkosságon gondolkodsz, akkor az valóban pszichés probléma. Rengeteg ember él teljes életet protézissel, legyen az fogászati, vagy művégtag, nem látom okát, hogy miért pont neked ne menne? Anyósom fogorvos, még neki is kivehető protkója van, mert a szintúgy orvos szülei tojtak rá, hogy a gyerek mossa-e rendesen a fogait és emiatt egész fiatalon sok tönkre ment neki. Mire egyetemen megtanították fogat mosni, addigra egy csomó foga mehetett a kukába. Ha egy fogorvos együtt tud élni a gondolattal, hogy protkója van, akkor tán csak neked is megy…

2021. dec. 12. 11:54
 27/27 anonim ***** válasza:
81%

Keress egy pszichiátert, mert önveszélyes vagy. A jó hír, hogy ezen tudnak segíteni. És segítséget kérni se gáz.

Megjegyzem nem a protkó a kínos. Ha már ott tartasz, hogy teljes protkó kell, akkor perpillanat már kb nincs saját fogad, ami sokkal rosszabb megjelenést ad. Azon nem rugóztál...?

Amúgy meglepődnél hány nálad fiatalabb embernek van hídja, koronája vagy műfogsora. A kutyát nem érdekli. A magyarok szájápolási kultúrája mellett kb. az a csoda, akinek megvannak a saját fogai.

Meg pl. örülj, hogy nem műszemet kapsz, az nem funkcionál úgy, mint az igazi. Na az a tragédia pl., nem a műfog.

2021. dec. 13. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!