Miért van az, hogy rendszeresen, alaposan mosom fogaimat, tisztítom a szám, és mégis hajlamos vagyok a fogszuvasodásra?
A rágózás kajálás után miért tenne jót amúgy?
Evés előtt és után legalább fél órát érdemes várni fogmosással (főleg gyümölcsevésnél). Előfordulhat, hogy vitaminhiányod van, savas vagy(reflux stb) vagy éppen nem jó a fogmosás technikád. Fogorvos panoráma röntgent csináltatott már? Lehet bölcsességfog nyomja a többit és az okoz problémát. Itt úgysem fogja tudni senki megmondani mi a probléma. Fogorvoshoz kell menni és tanácsot kérni, panorámát készítettni, fogkövet leszedetni.
Genetika.
Faterom reggel, este megmosta annyi. 60 éves koráig egy lyukas foga nem volt. Egy gyökér kezelt foga volt össz vissz, ráharapott egy meggy magra és ennyi, szétrepedt a foga.
Talán ha 2-4x járt fogorvosnál az életében.
Ja és szerette az édességet meg a cukros üdítőket, és KV -t is ivott sokat.
Anyukám félévente járt. Minden evés után mosta a fogát, szájzuhany, fogselyem. Még is potyogtak a fogai. Fogágybetegsége volt.
Nem tudtak kezdeni vele semmit.
Balfax fogorvosok sokat tudnak rontani a helyzeten...
Fogselyem is javasolt. Szokj hozzá. Nem tudsz vele mit kezdeni.
Nekem is ilyen. Nem fateromtól örököltem...
“kb néha napi háromszor is”
Bocsi, de ezt megmosolyogtam. Tehát magyarán napi 2x mosol, mint egy átlag ember, nagyritkán meg 3x. Rágózol, ami kimondottan semmit sem ér a fogak szempontjából, sőt már olyan teória is van, hogy inkább árt, ha túlzásba viszed. A szájvíz már egy fokkal jobb, de az se annyira hatékony magában. Pl fogak közé szorult ételt nem távolítja el. Ezek, amiket felsoroltál sajnos nem sokat tesznek a fogaid egészségéért. Egyik válaszoló írta az étkezések utáni fogselymezést. Egyetértek vele, az tényleg hatékony. Ezenkívül nagyon számít az étkezés, főképp a cukros ételek/italok elkerülésének szempontjából. Nem utolsó sorban, talán az egyik legfontosabb: genetika.
Legtöbb fogorvos az aktuális feladattal foglalkozik, a többire tojik.
Mit jelent?
Fogkövet kéne leszedni, nem szól. Kezdődő fogágybetegséget lát, nem szól. Majd ha visszamész akkor mondja hogy ja igen ez az.
90% nem törődöm. Gondolják tudnod kéne észrevenni a fogkövet, a szájbetegségeket mert az olyan triviális. Szerintük, de ők látnak a szádba te meg tükörben sem tudsz annyira. NA meg nem is tudod miket kéne figyelni.
Hetesnek:
Igen a rágózás nem sokat ér, nem tudom miért említettem meg, talán azért mert valamennyire kihalássza a kajamaradékokat.
Na de, a fogápolási szokásaim bőven túlmutatnak egy átlagemberén, ezért nem értem, hogy a fogaim miért cigányoknak. Mindenesetre köszönöm a javaslatot, hogy használjak fogselymet, mindenképp megfogadom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!