Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért van az, hogy rendszerese...

Állnév kérdése:

Miért van az, hogy rendszeresen, alaposan mosom fogaimat, tisztítom a szám, és mégis hajlamos vagyok a fogszuvasodásra?

Figyelt kérdés
Én vagyok az az ember, aki minden kajálás után rágózik, szájvizezik, fogat mos kb néha napi háromszor is, alaposan. Nagyon nem birom, ha nincs higénia a számban, és odafigyelek erre mindig. Miért szuvasodik be mégis pár fogam, és miért fájnak?

2021. dec. 10. 19:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
És fogorvoshoz is jársz legalább évente egyszer?
2021. dec. 10. 19:27
 2/11 anonim ***** válasza:
63%
Közvetlen kaja után?
2021. dec. 10. 19:35
 3/11 anonim ***** válasza:
63%

A rágózás kajálás után miért tenne jót amúgy?

Evés előtt és után legalább fél órát érdemes várni fogmosással (főleg gyümölcsevésnél). Előfordulhat, hogy vitaminhiányod van, savas vagy(reflux stb) vagy éppen nem jó a fogmosás technikád. Fogorvos panoráma röntgent csináltatott már? Lehet bölcsességfog nyomja a többit és az okoz problémát. Itt úgysem fogja tudni senki megmondani mi a probléma. Fogorvoshoz kell menni és tanácsot kérni, panorámát készítettni, fogkövet leszedetni.

2021. dec. 10. 19:47
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Genetika.
2021. dec. 10. 19:55
 5/11 anonim ***** válasza:
63%

Genetika.

Faterom reggel, este megmosta annyi. 60 éves koráig egy lyukas foga nem volt. Egy gyökér kezelt foga volt össz vissz, ráharapott egy meggy magra és ennyi, szétrepedt a foga.

Talán ha 2-4x járt fogorvosnál az életében.

Ja és szerette az édességet meg a cukros üdítőket, és KV -t is ivott sokat.

Anyukám félévente járt. Minden evés után mosta a fogát, szájzuhany, fogselyem. Még is potyogtak a fogai. Fogágybetegsége volt.

Nem tudtak kezdeni vele semmit.

Balfax fogorvosok sokat tudnak rontani a helyzeten...

Fogselyem is javasolt. Szokj hozzá. Nem tudsz vele mit kezdeni.

Nekem is ilyen. Nem fateromtól örököltem...

2021. dec. 10. 20:01
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen, voltam fogorvosnál, jó nagy fasz volt az igaz, de betömte egy fogamat, és majd megyek a következőhöz. A fogmosási technikámban sem látok bajt, nyilván lehet hogy néha egy egy részt kevésbé sikerül megmosni, de ezt sem hiszem.
2021. dec. 10. 20:06
 7/11 anonim ***** válasza:
65%

“kb néha napi háromszor is”

Bocsi, de ezt megmosolyogtam. Tehát magyarán napi 2x mosol, mint egy átlag ember, nagyritkán meg 3x. Rágózol, ami kimondottan semmit sem ér a fogak szempontjából, sőt már olyan teória is van, hogy inkább árt, ha túlzásba viszed. A szájvíz már egy fokkal jobb, de az se annyira hatékony magában. Pl fogak közé szorult ételt nem távolítja el. Ezek, amiket felsoroltál sajnos nem sokat tesznek a fogaid egészségéért. Egyik válaszoló írta az étkezések utáni fogselymezést. Egyetértek vele, az tényleg hatékony. Ezenkívül nagyon számít az étkezés, főképp a cukros ételek/italok elkerülésének szempontjából. Nem utolsó sorban, talán az egyik legfontosabb: genetika.

2021. dec. 10. 20:13
 8/11 anonim ***** válasza:
7%

Legtöbb fogorvos az aktuális feladattal foglalkozik, a többire tojik.

Mit jelent?

Fogkövet kéne leszedni, nem szól. Kezdődő fogágybetegséget lát, nem szól. Majd ha visszamész akkor mondja hogy ja igen ez az.

90% nem törődöm. Gondolják tudnod kéne észrevenni a fogkövet, a szájbetegségeket mert az olyan triviális. Szerintük, de ők látnak a szádba te meg tükörben sem tudsz annyira. NA meg nem is tudod miket kéne figyelni.

2021. dec. 10. 20:14
 9/11 A kérdező kommentje:

Hetesnek:

Igen a rágózás nem sokat ér, nem tudom miért említettem meg, talán azért mert valamennyire kihalássza a kajamaradékokat.

Na de, a fogápolási szokásaim bőven túlmutatnak egy átlagemberén, ezért nem értem, hogy a fogaim miért cigányoknak. Mindenesetre köszönöm a javaslatot, hogy használjak fogselymet, mindenképp megfogadom :)

2021. dec. 10. 20:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem nagyon eszek cukros dolgokat, nem szeretem annyira, foleg nem az ilyen lonyal izu savas uditoszarokat. Sos beallitottsagu vagyok
2021. dec. 10. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!