Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nem merek elmenni fogászatra....

Nem merek elmenni fogászatra. mit csináljak?

Figyelt kérdés

ma konkrétan 39 évesen bepisiltem a félelemtől és 4x hánytam

baromira félek a fogászattól, mikor életemben először voltam gyerekként elájultam.

attól félek, h. a fogorvos beszól a rosszz fogaim miatt, h. nagyon fpog fájni a beavatkozás

röhögjetek ki, de konkrértan az ögyilkosságot fontolggatom, annyira fosok a fogorvostól

rémálmaim vannak, hasmenésem, hányok

nagyon félek

2021. dec. 7. 13:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

1. Ahhoz, hogy valami teljesen reménytelen legyen, egyrészről nagyon elhanyagoltnak kell lenni, másrészről ha úgy is reménytelen, akkor végképp nincs miért félni, hiszen akkor rosszabb már nem lehet a helyzet, igaz? De mi van akkor, ha igenis most még egy csomó fogad menthető lenne, vagy mindegyik, vagy simán nincs is akkora baj, mit amit elképzelsz? Azt sokkal rosszabb hallani, hogy ha egy évvel korábban jössz, akkor még menthető lett volna, most viszont már nem.

2. A körzetes fogorvosodnál csak a pótlások, illetve luxuscikkek kerülnek pénzbe (például fogfehérítés), a fogkőleszedés, tömés, gyökérkezelés és húzás, vagy a beavatkozások zöme tb finanszírozott. Addig ne zárd ki a körzetes orvosod, amíg nem mentél el megnézni, milyen, mindjárt nem kerül annyiba.

3. Azt hiszed, te vagy az egyetlen, aki elájul? Fogorvos vagyok, ha mindennapra nem is, de minden 2. napra biztosan jut valaki, aki eldobja magát. Tisztában vagyok vele, hogy itt jobban izgulnak az emberek, mint máshol, az érzéstelenítő injekcióban többnyire adrenalin is van, sokaknak, ha úgy tetszik "megdobogtatja a szívét", ez is nyilván ijesztő. Soha nem gondoltam semmi rosszra, mikor valaki elájult, mindig is tudtuk menedzselni.

Én úgy érzem, hogy sokkal nagyon s3gget kerítesz ennek az egésznek, mint ami valójában. Tömték és húzták is már fogamat, esküszöm alkalom adtán egy kozmetikusnál a kezelés fájdalmasabb, mint ezek.

Nem kell horror sztorikat olvasni, sem hallgatni. Az ilyeneknek a nagy része vagy úgy ahogy van kamu, vagy fontos részleteket kihagynak. Például, hogy az orvos milyen csúnyán beszélt velük, csak azt nem teszik hozzá, hogy odaállítottak a rendelési idő vége előtt 2 perccel azzal a dumával, hogy napok óta fáj (akkor miért a rendelés végén érkezik), majd megy a huzavona, hogy amúgy az illetőnek nincs egy fillérje sem, ja és persze semmi dokumentum sincs nála, amivel a tb alapú kezelés igénybe vehető lenne (taj kártya, lakcím). Mit jegyez meg az egészből a beteg? Hogy milyen csúnyán beszéltek vele.

Én is 100x hallottam már a "jó fogamat húzták" dumát, mindez persze egy olyan szájból, ahol van összesen 6 fog, mind persze ínyig lerohadva, de biztosan azt az egy szem ép fogát húzták ki anno. Annyi ilyen tudnék mesélni... persze, kontár orvos is van, mint kontár ügyvéd, vagy villanyszerelő, vagy tanár, de azért nem ez az általános jellemző, a fogorvos a betegeiből él, érdeke, hogy visszamenj hozzá.

2021. dec. 8. 12:09
 12/17 A kérdező kommentje:

11

nagyon szarok a fogaim, komolyamn

az a szerencse, h. most lehet maszkot viselni

meg kell legyen, csak félek

2021. dec. 8. 12:25
 13/17 A kérdező kommentje:
inkább a rák mint a fogorvos
2021. dec. 8. 12:29
 14/17 anonim ***** válasza:
Túlélted?
2021. dec. 15. 23:32
 15/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk, amikor valaki 39 évesen odáig jut, hogy maga alá hugyozik a fogorvos gondolatától, akkor ott nem az orvossal van gond, hanem az illető fejével. Jóval kellemetlenebb és fájdalmasabb dolgok is vannak az életben, mint egy sz@ros fogtömés… nem derült ki számomra, hogy férfi vagy nő vagy-e, ha utóbbi, gondolom nem is álmodsz arról, hogy gyereked legyen, ha előbbi, akkor szimplán csak örvendek, hogy ilyen férfiak vannak Magyarországon.
2021. dec. 16. 06:58
 16/17 A kérdező kommentje:

januárban megyek, skacok.

be vagyok tojva, nézzetek le, már nem érdekel.

előtte megírom a végrendeletem, biztos, ami biztos.

gondoljátok el, milyen karácsony lesz, mikor ki vagyok borulva ettől (is).

köszi mindenkinek, aki bátorít v. érdeklődik, azokat is megértem, akik kiröhögnek, de legalább őszinte vagyok.

2021. dec. 17. 11:15
 17/17 A kérdező kommentje:

15

nekem nem fogtömés lesz, annál ezerszer durvább

2021. dec. 17. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!