Nem merek elmenni fogászatra. mit csináljak?
ma konkrétan 39 évesen bepisiltem a félelemtől és 4x hánytam
baromira félek a fogászattól, mikor életemben először voltam gyerekként elájultam.
attól félek, h. a fogorvos beszól a rosszz fogaim miatt, h. nagyon fpog fájni a beavatkozás
röhögjetek ki, de konkrértan az ögyilkosságot fontolggatom, annyira fosok a fogorvostól
rémálmaim vannak, hasmenésem, hányok
nagyon félek
Én is nagyon rossziul vagyok előtte,32 évesen..
Már előtte napokkal erről álmodom,alig tudok előtte enni,nagyon ideges vagyok..Voltak évek,amikor jobb volt,most hogy új helyre költöztünk ismét rosszabb..
Annyit segítségképpen,hogy utána mindig rájövök-hogy ezért féltem ennyire?Ezért a 10-15 percért?...Utálom a zsibbadást,a matatást,a hangokat,a váróteremben is konkrétan vízzel és szőlőcukorral ülök.Nekem soha nem szóltak be,és fájdalmam sem volt kezelés közben,csak kellemtlen érzés pszichésen
nem merek elmenni, de muszáj
egyszerűen megőrülök, úgy félek
Gondolj valami szép dologra.
Meg lehet hülyeség,de tényleg gondolj arra,hogy ennél sokkal nagyobb eü problémák léteznek..Én is nagyon félek mindig, de ezekre szoktam gondolni.
Azt kellene átgondolnod, hogy konkrétan miért félsz. A fogászati rémhírek nagy része vagy kamu, vagy messze menő túlzás. Manapság azért a fájdalmak nagy része teljes mértékben kizárható, sok helyen még szuri előtt is van valamiféle zselé vagy spray, így még az sem annyira kellemetlen.
Attól tartani, hogy megjegyzést tesz: nem gondolnám, hogy be fog szólni, vagy megalázni. Elvégre általában az orvosnak is az az érdeke, hogy visszamenj. De a diagnózistól és a terápiától nem szabad félni. El fogja mondani, mit lát és mivel mi a teendő. Egy állapotfelmérésbe még senki nem halt bele, nem kötelező bármilyen kezelésbe rögtön beleugrani, de legalább meg tudsz ismerkedni az orvossal, a légkörrel, és tisztában leszel azzal, hogy mekkora a baj, ha van egyáltalán.
De az viszont tény, hogy a fogászatban kifejezetten igaz, hogy minél tovább vár az ember, annál rosszabb lesz. És ez nem csak a fájdalomra igaz, hanem egyáltalán mindenre, hanem magára a terápiára is. Gondolom neked sem mindegy, hogy csak néhány fogadat kell tömni, vagy komoly műtéteken kell átesnek, aminek a teljes rehabilitációja több hónap.
A nyugtató pedig jó ötlet. Egy 0,25-ös Xanax csodákra képes.
1. attól félek nem tudja megcsinálni, tehát reménytelen
2. attól félek, rengeteg pénzbe fog kerülni, testvérem felajánlotta, h. segít
3. attól félek elájulok.
nagyon rosszul vagyok, éjjel azt hittem, meghalok, hányok a stressztől, folyik az orrom vére, a nyugtatót is kihánytam
egyszerűen inkább a halál, mint ez
teljesen reménytelennek látok mindent
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!