Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Injekció nélkül fáj a fogtömés?

Injekció nélkül fáj a fogtömés?

Figyelt kérdés
Be kell tömetni a fogamat,de az injekciótól nagyon tartok. Vagy van esetleg olyan érzéstelenítő,amit nem injekcióval adnak be? 13/L
2010. szept. 5. 15:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Sokkal jobban injekcióval, mint fúrással, nem lehet összehasonlítani! Az injekció még fél perc sincs, azt is lehet spray-vel érzésteleníteni, mondd meg, hogy félsz a szúrástól, fújja be lidokain spray-vel. A fúrás viszont minimum öt perc, de lehet több is, ha mély a luk, borzasztóan fáj, pedig pont elég elviselni a fúró rémes hangját. Ha véletlenül nagyon kicsi, felszínes a lyuk, akkor nem vészes a fúrás, mert távol van az idegektől és hamar megvan. Az orvostól kérdezd meg, hogy milyen a lyuk.
2010. szept. 9. 20:52
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Az injekciót az íny fölé/alá adják. A fúrás sokkal-sokkal fájdalmasabb, mint az injekció. Szerntem totális hülyeség az injekciótól félni! Ha ki kellene húzni fogad azt is injekció nélkül kérnéd???
2010. szept. 9. 21:24
 13/21 anonim ***** válasza:

Nekem sem adtak injekciót amikor két hátsó fogam tömték. Annyira fájt, hogy borzasztó. Mondjuk nekem jó mély volt a lyuk.

Az első tömésnél ne kérjél injekciót, ha majd fáj akkor legalább nem fogsz félni a szuritól.

2010. szept. 9. 23:26
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
bizony a fúrás jobban fáj mint a tömés. Nekem egyszer fúrtak szuri nélkül kis koromban, hát bőgtem annyira fájt. Mikor kaptam legközelebb, akkor meg nem zsibbadt le eléggé a pofám, így is kapartam volna a falat, ha a közelembe van :D De mikor teljesen lezsibbadt, akkor semmit sem érzetem, csak a fúró borzalmas hangját hallottam. Az injekció kicsit sem fáj, nem is éreztem. Amúgy 5 mp alatt be adja. Nem értem miért félsz ettől ennyire.
2010. szept. 10. 15:51
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Inekció soha? Akkor is ezt mondod, ha húznak majd egyszer?

Hülyeség félni az injekciótól, kellemetlen dolog az tény, hogy ott bökködnek, de nem fáj az.

Egyébként nekem sokáig injekció nélkül tömték a fogaim, de nem azért mert nem kértem, hanem mert a doki nem kérdezte, én meg nem tudtam hogy lehet. Csak most mikor évek múlva mentem megint, csodálkoztam hogy töméshez is érzéstelenítenek, de nem tiltakoztam az az injekció túlélhető.

2010. szept. 10. 19:13
 16/21 anonim válasza:
Ha hatso fogrol van szo, akkor nem injekcioznak nalam. De amikor elso fogrol akkor altalaban kell, mert az jobban faj. Mindenkinel mas. Nekem erzestelenito nelkul nekifog a doki csinalja es en ha ugy erzem h nagyon faj, akkor szolok neki, hogy adjon egyet. Ez mindenkinel mas.
2010. szept. 10. 19:30
 17/21 anonim ***** válasza:
Nekem sok fogam be van tömve sose kérek injekciót nem félek az injekciotol csak utána sokáig zsibad azért nem kérem. A fogtömés nekem nem fáj és a furás sem viszant más betegségemre injekciót választok az jobb mint a tabletta csak hülye háziorvosom van nem mindig akarja felirni .
2011. márc. 31. 17:17
 18/21 anonim válasza:
24%

Méghogy az injekció nem fáj... nagy francokat! Nem akarok senkit megijeszteni aki eddig nem félt, de az injekció elviselhetetlenül sz@r. Még egyszer valaki megpróbál ilyet adni nekem, letöröm a kezét.

Nekem foghúzás miatt adták be, fogszabályzó miatt.

Attól félek, lukas a fogam.. szinte biztos, bár még nem volt ilyen (18/L vagyok)

És engem is érdekelne, hogy mennyire fáj, érdemes-e. Anyukám azt mondta, hogy ő mindig nélküle szokta. A 4db injekció után, nekem biztosan senki nem fog adni.... Sőt ne is tömjék be, inkább rohadjon ki az összes fogam ><

Gyerekes, vagy nem, nekem annyira fájt, hogy soha többet. Minden egyes injekciónál azt éreztem, hogy rendesen leszakad a fél arcom.

2014. jún. 24. 23:04
 19/21 anonim ***** válasza:
Legközelebb a húzáshoz se kérd, majd akkor megtudod mi az a fájdalom.
2014. jún. 25. 09:55
 20/21 anonim válasza:

Utolsó előtti vagyok, azért én sem vagyok idióta. Ha jobban fáj az, amit csinálni akarnak, mint a szuri, akkor persze hogy kérném.. De a húzás az más. Én is húzáshoz kaptam, kb leszakadt a fél arcom. 4db-ot kaptam. A második után már sírtam, pedig nem voltam olyan kicsi...

Anyukám ugyan ezt mondta, leszakadt a feje kb az injekciónál. Viszont amikor egy másik fogdokihoz ment, nem is érezte. Biztos fogorvos függő, de én már nem mernék új orvossal kockáztatni. Mármint ha újhoz mennék, nem hinném el, hogy nem fáj, amíg nem próbáltam..

Itt is azt mondták, hogy nem fáj, úgyhogy önbizalommal telve ültem be a székbe...sírva jöttem ki.

2014. júl. 4. 02:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!