Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Néha van valami fehér góc a...

Néha van valami fehér góc a számban, ami a torkomból ön fel, nagyon rossz íze van és büdös is. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Eddig azt hittem, hogy rosszul mostam fogat, és valami kaja maradék, de párszór a szó szoros értelmében felköhögtem.

Sokan írták, hogy nekik is volt, és sok olyan válasz érkezett rá,hogy inkább nem is minősíteném.Pl.Ha torokgyulladásom, egyéb hurutom lenne, gyanítom, hogy abból valami más is feltünne.

2010. szept. 5. 15:19
1 2
 11/17 anonim válasza:
44%

Mikor még dohányoztam volt nekem is ilyen.

Mióta nem dohányzom, azóta nincs.

Ha Te nem dohányzol, lehet bármi ami irritálhatja a torkod.

Ha poros környéken laksz, az elég. Nem arra gondolok, hogy takaríts a szobádban, hanem közeli ipartelep, gyár termelhet port a szél meg viszi.

Egyébként ez nem a gyomorból, nem is a nyelőcsőből, hanem a légcsőből jön fel. A beszívott levegőt először a száj meg az orr nyálkahártyája szűri meg (jóesetben az orr), de ennek ellenére jut elég szennyeződés mélyebbre is. A nyelőcső (belső)falán apró csillócskák "tuszkolják" feljebb és feljebb az oda nem való dolgokat. Ha nincs gyulladásban a torok, akkor nincs slejm. Egyidejüleg, ha sok a kosz, azt észreveszed, hogy feljött. Tipikusan reggel, mert akkor könnyebb kidolgoznia a szervezetednek. Ha nem jelentős mennyiség, akkor meg simán lenyeled, észre sem veszed.

2010. szept. 5. 22:21
 12/17 anonim ***** válasza:
22.21! Nem arról beszélünk, amit te itt leírtál.
2010. szept. 5. 22:57
 13/17 anonim ***** válasza:

Az iskolaorvostól kérdezte az egyik osztálytársam,hogy mi ez.Azt mondta,hogy egyfajta sejttörmelék,amit a mandula termel és kezelést nem igényel,illetve le tudja szedni,de újra fog termelődni.Próbáld meg tükörben megnézni,de gyakran nem látszik,hogy a mandulán van és nem a tüdőből vagy honnan a csudából jön(mint amiket eddig írtak).

Amúgy az orvosi neve:detritus.

2010. szept. 6. 10:59
 14/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

24 éves vagyok.

Láttam már slejmet,elhiheted, ez nem az volt.:D

Nem dohányzom, városban lakom, ennyire poros a környezetem.Lázas 2szer voltam életemben, és semmi kórságról nem tudok,ami épp ki akarna készíteni.:)

Én is olyasmire gondoltam, hogy talán valamiféle váladéka lehet a légcsőnek, mandulának, vagy ilyesmi.

Mindenkinek köszi és az uccsó íronak az öteletére rákeresek és megosztom, hogy mit találtam!

2010. szept. 6. 15:07
 15/17 anonim ***** válasza:
ilyenem nekem is volt egy időbe, pedig sem beteg nem voltam sem más bajom nem volt. egyszer csak elmúlt magától. azóta nem is tapasztaltam. érdekes. persze nem kívánom vissza:D
2010. szept. 9. 16:08
 16/17 anonim válasza:
Úgy hívják mandulakő. Teljesen normális. Van akinél gyakrabb, de van aki észre se veszi, olyan ritka nála.
2015. aug. 10. 03:25
 17/17 Lala Barnus válasza:
Nekem is most van. Picit meg vagyok fázva, és egy nagy tüsszentésre feljött a torkomból. Eddig kétszer volt, és akkora mint egy gyufaszál feje és olyan mint a nyálkás száraztészta, meg iszonyat büdös.
2020. jan. 1. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!