Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Megint szájsebészet lesz...

Rocko9 kérdése:

Megint szájsebészet lesz belőle? Nagyon rossz lenne

Figyelt kérdés
Szóval volt az ínyemen par hete egy fogtalyog. Gennyes dudor. Felvagtak stb nagyon sokat szenvedtem vele a szajsebeszeten aztan azt a fogam ki is kellett utana huzni. De viszont most tegnap óta eszre vettem hogy a masik oldalon az inyemen megint lett egy sarga dudor.de viszont annal a fogamnal amit egyszer mar elkezdett gyokerkezelni az orvos egy eve. Azota van benne egy nagy lyuk de azota soha nem fajt az a fogam. De viszont most mellette az inyemen lett egy sarga dudor.Elvileg abba a fogba mar nem kellene lenni idegnek. Ezert nem is fajt soha az a fogam. De most kijott az inyemen mellette az a genny. Ma elmegyek fogorvkshoz de ha megint elkuld vele szajsebeszhez azt nem tudom hogy fogom kibirni nagyon rossz volt legutobb is :(
2021. nov. 19. 11:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

"Azota van benne egy nagy lyuk" - tehát van egy fogad ami lyukas?

attól hogy nincs benne ideg attól boldogan begyullad (szerintem)

enyémbe se volt ideg mégis begyulladt.

hát sajnos a fogak ilyenek, ha nem mész rendszeresen akkor ez történhet. kitartást!

2021. nov. 19. 17:20
 2/11 A kérdező kommentje:
Van benne egy nagy lyuk mivel elkezdte mar azt a fogam kigyokerkezelni. Csak tomesre nem mentem vissza. Ezert van benne az a nagy lyuk. Eddig nem fajt a fogam. Most se. Csak kijott mellette az ínyemen az a genny zacskó ami ma kiderult mert megnezte az orvos hogy ismét talyog es az a fogam mar gocos. Szóval nem mentheto ki kell húzni. Keddre kaptam idopontot foghuzasra addig szednem kell antibuitikumot. De ha nem jon le a genny vagy nagyobb lesz akkor szajsebeszeten felvagjak az inyem. Remelem nem lesz ra szukseg. Annak orulnek ha kifakadna. A gyogyszer mellett valami hazi praktika amitol esetleg kifakadna vagy lejebb apadna tud valaki?
2021. nov. 19. 19:36
 3/11 anonim ***** válasza:

hát akkor nem csoda hogy begyulladt ha nem tömetted be.

lehet nem pontos hasonlat, de szerintem ez olyan mint ha nyílt sebbel élnéd a mindennapjaid.

sztem jó esélyed van a szájsebészetre, mert ott szokták a sebet kitakarítani.

ezekre nincs házi praktika, fogorvoshoz kell járni rendszeresen.

2021. nov. 19. 22:26
 4/11 A kérdező kommentje:
Kifakadt magatol a talyogom kicsit. Folyt ki belole egy kis genny de jobban inkabb ver. Most nem sargas a teteje hanem piros. De maga a duzzadas nem nagyon ment lejjebb. Gondolom vissza fog telni gennyel :/ remelem azert a gyogyszer segíteni fog.
2021. nov. 20. 00:57
 5/11 anonim ***** válasza:

Egy kis olvasmany szamodra:

[link]

2021. nov. 20. 08:39
 6/11 anonim ***** válasza:

nemrég nekem is volt gyulladás és nem feldagadt az arcom mint ahogy szokott hanem befelé haladt és leőrölte a csontom. a röntgenen azt mondták hogy nemsokára át fog lyukadni az orromig. akkor mentem el amikor már a szájpadlásomon volt egy picike dudor és ekkor már eléggé késő volt. hát nem volt kellemes a műtét de azóta nincs panaszom.

azért írom le hogy ha valami baj van a szájban az nem mindig jelentkezik fájdalommal vagy elváltozással. pl ebben az esetben is már jó késő volt. ezért kell évente elmenni a fogorvoshoz, meg egy röntgen csináltatni. javítson ki valaki ha rosszul tudom, de úgy tudom egy kezdetleges gócot antibiotikummal gyógyítható, rosszabb esetben foggyökér kezelés, még rosszabb esetben szájsebészet, de ha valaki ezt se teszi meg akkor vérfertőzés is kaphat. én se szeretek fogorvoshoz járni de muszáj

2021. nov. 20. 08:52
 7/11 A kérdező kommentje:
Nekem tegnap valamennyire kifakadt magátol. Nem tehetek ról. Egy kis genny meg ver tavozott utana sos vizes oblogetest csinaltam. Mara lathatoan lejjebb mennt a duzzadas. Valoszinu hogy ujra felfog tellni azt nemtudom. De szedem a gyogyszert es ha minden oke kedden kihuzza a fogam a fogorvos azt mondta. Es akkor nem kell semmilyen szajsebeszer meg íny felvagas. Csak a lenyeg ez a talyogos dudor mennyen addigra lejjebb. Es akkor kitudja huzni kedden a fogam.
2021. nov. 20. 11:44
 8/11 anonim ***** válasza:
Hogy vagy? Mi történt? Remélem, nem kellett kihúzni.
2021. nov. 23. 14:25
 9/11 A kérdező kommentje:
Kihúzták ma a fogam. De nagyon megszenvedtek vele nagyon fájt. Mert darabokba tudta kiszedni a fogam. :( utána kitisztította a helyét de azt mondta lehet még pár darab szilánk maradt benne de azt mondta az majd magától kilökődik . Hát nem volt megnyugtato.:(
2021. nov. 23. 17:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Jobbulást!
2021. nov. 24. 12:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!