Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfog húzás?

Bölcsességfog húzás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egyik felső bölcsességfogamat ki kell húzni, teljesen kinőtt, egyenesen is áll, viszont szuvasodni kezdett, így a húzást javasolta a fogorvos.

Még sosem húzták ki maradandó fogamat, ez az első ami szuvasodni kezdett (fájni még nem fáj, de nem is akarom hogy tovább romoljon nyilván).

Mire számítsak?

Eléggé félek... :( Nektek van tapasztalatotok bölcsességfog húzásban?

2021. aug. 9. 23:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
Semmi dráma nincs benne, nyugi. A húzásból csak a matatást fogod érezni. Utána pár napig fájdogál a helye, de ez normális. Ne félj tőle.
2021. aug. 9. 23:25
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Elérzéstelenítik így szó szerint semmit sem fogsz érezni. Legalábbis én nem éreztem, pedig 2 bölcsességfogamat is kihúzták. Éreztem, hogy ott piszkál, sőt hallottam is, de nem fájdalmat éreztem, hanem mintha az ujjammal piszkálnám. Aztán közölte, hogy kint is van.
2021. aug. 9. 23:34
 3/13 anonim ***** válasza:
36%
Keress másik fogorvost. Nekem is az alsó 2 bolcsessegfogam el kezdett szuvasodni, úgyhogy betömték mindkettőt. Szóba sem jött a húzás, szerintem neked is simán menthető lehet, kérj ki egy másodvelemenyt. Sokkal egyszerűbb betömni, mint kihúzni, meg nyilván neked is jobb.
2021. aug. 9. 23:58
 4/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
0%
Bölcsességfogat állandóan húzni akarnak, ha kell ha nem, nem beszélve, hogy az előtte lévő fog megsérülhet közben. Kérj másod véleményt.
2021. aug. 10. 07:02
 5/13 A kérdező kommentje:

Évek óta kezeli ez az orvos a családunkat,úgymond baráti a viszony, nem kitolni akar velem ez fix. Az előtte lévő fog akkor lenne veszélyben,ha bent hagyná a bölcsességfogat,ezt mondta nekem.

Köszönöm Nektek,hogy írtatok, próbálok nem aggódni nagyon. Szerencsére nem volt gond sosem a fogaimmal a 24 évem alatt,ez az első eset így eléggé tartok tőle. 😅

2021. aug. 10. 10:00
 6/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
Abban az esetben viszont lehet, hogy igaza van, be kell vállalni akkor a húzást.
2021. aug. 10. 10:19
 7/13 A kérdező kommentje:
Bizon,megvan az időpont már. :(
2021. aug. 10. 10:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A bölcsességfogakat nem viccből húzzák. Alapból elég felesleges fog, rágásban többnyire nincs sok szerepe, és ha romlik, bizony romlani fog a mellette lévő is. Szájsebészeten dolgozom, napi szinten rengeteg húzás és bölcsességfog eltávolítás történik. Változó, hogy ki hogyan éli meg. Neked már kint van a korona, ez mindenképp előny, nem úgy kell kikeresni az íny alatt. Kapsz egy lódózis mennyiségű érzéstelenítőt, ami kicsit kellemetlen, de ki lehet bírni. Utána körbe fogják matatni a fogad, ezt nem érezheted már. Amit viszont fogsz, az ilyen feszítő, recsegő, ropogó érzés. De éles fájdalmat semmiképp, ha mégis, kapsz még érzéstelenítőt. Ettől függetlenül nem kellemes, ezt nem lehet szépíteni. Erős fogról van szó, kell pár perc az eltávolításhoz, de ha egyben kijön, akkor utána max egy varrás, és kész, de varrni se kell mindig. Ne félj, ha el tudod engedni magad, akkor a húzás is könnyebb. Az orvosod előtte mindent el fog mondani. Bízz benne, és kitartás, pár perc és rendben leszel.
2021. aug. 10. 12:33
 9/13 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem is húzasd ki, gyulladási gócpontok, semmi szükségünk nincs rájuk. Én sem éreztem semmi fájdalmat, mikor kiműtötték őket (nekem már mind a négyet).
2021. aug. 10. 12:39
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Nektek is! Kicsit azért megnyugtató így olvasni ezeket.

Csak akinek semmi tapasztalata ebben,mint nekem akinek ez az első szuvas foga és ez lesz az első foghúzása, annak azért rémisztően hangzik ez az egész. 😅 De biztosan utána majd rájövök hogy felesleges volt ennyire parázni.

2021. aug. 10. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!