Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzó bölcsességfog?

Fogszabályzó bölcsességfog?

Figyelt kérdés

Láttam itt tegnap egy kérdést a témában és elgondolkoztam. Pár napja tették fel a fogszabályzómat, teleröntgen és mintavétel volt előtte, de szó sem esett a bölcsességfogaimról, amik nem nőttek még ki. 26 éves vagyok. Lehet, hogy ha végeztünk ki kell őket szedetni? A kiszedés az nem változtat már a fogsoron, nem? Nem kellett volna erre gondolnia a fogorvosnak?

Megyek majd hozzá, de csak szeptemberben.

Köszi a válaszokat!

2021. aug. 6. 08:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem is így szabályozták. A rtg-nél biztos látták, hogy nem befolyásolja a korrekciót. Nekem 2-3 évente kell egy panorámaképet készíttetni a bölcsességfogam állapotáról.
2021. aug. 6. 18:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2021. aug. 7. 00:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is 3 hónapja került fel a fogszabi, előtte kötelező röntgen volt. Egy bölcsesség fogamat se szedték ki. A felsők teljesen kint vannak, ezek tolták össze a fogsoromat. Az alsók még nem bújtak ki, de ők elég rossz helyzetben vannak. Valószínű a fogszabi levétele után menniük kell majd. Én azt a választ kaptam, hogy amíg elférnek a fogaim és nem zavarja a szabályozást semmiben, fölösleges kiszedni :)
2021. aug. 8. 16:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!:)
2021. aug. 8. 18:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem is nemrég lett fogszabim, már jóval előtte ki lett műtve mind a 4 bölcsességfogam, de mondta az orvos, hogy anélkül el sem kezdené, előbb ki kellene szedni (szóval nála pl. nem röntgentől függ).
2021. aug. 8. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!